Zussen van Versailles – Sally Christie | Rachelleest
27/06/2016

‘Zussen van Versailles’ speelt zich af in het Franse hof van de achttiende eeuw. Zelf had ik nog nooit zo’n soort verhaal gelezen. Voor mij was het een uitdaging om dit boek te lezen. Deze tijd heeft mij altijd aangesproken en gefascineerd. ‘Zussen van Versailles’ is een prachtig historisch boek.Zussen van VersaillesDe koning is na zeven jaar huwelijk zijn echtgenote beu. Er dient met spoed een maîtresse gevonden te worden. Louise, de oudste van de vijf Nestle-zussen, wordt in de armen van de monarch gedirigeerd. Nog drie van haar zussen zullen in het koninklijke bed belanden. In hun gevecht om zowel liefde als macht voeren schandalen, corruptie en haat de boventoon, wat de reputatie van de Franse monarchie voor altijd zal veranderen. (thehouseofbooks.com)

In het begin van de achttiende eeuw is Koning Lodewijk zijn vrouw beu. Hij wilt een maîtresse. Louise wordt zijn eerste maîtresse. Zij is één van den de vijf Nestle-zussen.
Maar Louise is niet de enige zus die in het bed van de koning belandt. Koning Lodewijk heeft met vier van de vijf zussen het bed gedeeld. Dit leidde tot veel gespreksvoer in Versailles. Daarnaast zorgt het ook voor de nodige spanning en machtsgevechten tussen de zussen. Hoe verloopt dit machtspelletjes? Blijft de zussenband wel goed?Zussen van Versailles1Sally Christie heeft goede research gedaan naar hoe de dames en heren in die tijd leefden. Ze heeft erg op de details gelet waardoor ik een duidelijk beeld had hoe zij in die tijd leefden en uitzagen. Het gehele boek door lees je over de vijf zussen. Per hoofdstuk lees je uit de ogen van een andere zus. Het is afhankelijk van het deel welke zussen het meest aanbod komen. Het boek bestaat namelijk uit drie delen. Er zijn maar één zus die bij mij echt in de smaak viel, namelijk Hortense. Zij heeft een lief en zorgzaam karakter. De andere zussen hadden allemaal een bepaald trekje waardoor ik mij aan ze ging ergeren. Vooral Marie-Anne.
‘Zussen van Versailles’ bestaat uit liefde, verraad en macht. Het boek is gebaseerd op brieven van tijdgenoten van de zussen. In grote lijnen is dit verhaal dus waargebeurd wat het voor mij nog fascinerender maakt.
Zoals ik net al schreef bestaat het boek uit drie delen, namelijk Verliefd, Iemand neemt het over en Triomf. Voor mij had het na het tweede deel mogen eindigen. Ik vond het boek op het einde een klein beetje langdradig worden, aangezien ik nog weinig spanning in het boek voelde.
Al met al heb ik wel van het boek genoten. Het was heerlijk om even terug te gaan in de tijd en te lezen hoe zij in die tijd leefden. Sally Christie heeft naar mijn mening goed onderzoek gedaan waardoor het echt leek of deze tijd echt nog bestond. Dus houd je van historische boeken? Dan is ‘Zussen van Versailles’ echt een boek voor jou.

7,5

Zussen van Versailles – Sally Christie
The House of Books | 506 pagina’s

koopbolcomMet dank aan uitgeverij The House of Books voor dit historische roman.

0 reacties op “Zussen van Versailles – Sally Christie”