Witheet: De Dark Elements #1 – Jennifer L. Armentrout | Rachelleest
03/11/2016

Ik heb al vaker boeken gelezen van de schrijfster Jennifer L. Armentrout, maar dit waren New-Adult boeken. Deze boeken vind ik van haar helemaal te gek. Toen ik las dat Jennifer L. Armentrout met een serie uitkwam van een ander genre, werd mijn nieuwsgierigheid groot en heb ik het boek aangeschaft. Ik was zeer benieuwd of Jennifer L. Armentrout mij met dit boek weer om ver zou blazen.witheetNormaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze al sinds een eeuwigheid stiekem verliefd is.

Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel…

Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen? (bol.com)

De zeventienjarige Layla woont al haar hele leven samen met Wachters. De Wachters zijn Waterspuwers die op demonen jagen en de bevolking wil beschermen. Alleen is Layla geen volledige Wachter. Ze is half Wachter en half demon. Haar lippen zijn giftig. Als zij iemand kust met een ziel, kan zij deze persoon doden. Ze ontneemt deze persoon zijn ziel. Het gevoel van iemands ziel ontnemen moet ze onderdrukken waardoor ze niet volledig zichzelf kan zijn. Daarnaast heeft ze ook nog eens gevoelens voor de Waterspuwer Zayne. Een relatie met een Waterspuwer is niet mogelijk voor haar. Op een dag ontmoet ze de demon Roth. Roth laat haar de wereld van de demonen zien waardoor ze beter zichzelf kan zijn. Kan ze haar drang bedwingen?witheet1‘Witheet’ is een goede en duidelijke eerste deel van de serie. Het is duidelijk wat de serie te bieden heeft en wat het doel is van de serie. Ook de personages zijn goed en helder uitgewerkt. De personages hebben stuk voor stuk mijn hart gestolen.

De onwetendheid van Layla over haar afkomst is voelbaar. Roth biedt haar de mogelijkheid om meer te weten te komen wat ervoor zorgt dat beetje bij beetje duidelijker wordt hoe de wereld in deze serie in elkaar steekt. De manier waarop Jennifer L. Armentrout je de puzzelstukjes aanreikt is plezierig een aangenaam om te lezen. Jennifer L. Armentrout laat je zelf de puzzel leggen waardoor ik het boek niet weg kon leggen. Doordat het verhaal vlot en luchtig is geschreven, vloog ik door het boek heen. ‘Witheet’ bevat naast spannend ook nog een potje humor. Ik heb vaak moeten hardop moeten lachen. Voor mij een ideale combinatie. Spannend met een sprankje humor.
Het gevoel op het gebied van liefde waarmee Layla struggelt is naar mijn mening begrijpelijk. Waterspuwe Zayne is lief, beschermend en super aantrekkelijk. De demon Roth is duister en knap.

Ik heb erg genoten van het eerste deel van de serie ‘De Dark Elements’ en heb meteen deel twee gekocht, aangezien ik niet kon wachten om verder te lezen. Het einde vond ik zenuwslopend en voelde de gevoelens van Layla door de pagina’s heen. Jennifer L. Armentrout heeft voor mij bewezen dat ze naast New-Adult boeken ook Young-Adult boeken kan schrijven. Zeker de moeite waard om te lezen.

8,9

Witheet: De Dark Elements #1 – Jennifer L. Armentrout
Harpercollins Young Adult | 416 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “Witheet: De Dark Elements #1 – Jennifer L. Armentrout”