Vreemde in de nacht – Judith Visser | Rachelleest
08/05/2014

Dit boek van Judith Visser ‘Vreemde in de nacht’ heb ik op mijn e-reader gelezen. Je switcht in het verhaal van 1973 naar 2013 en erg knap hoe er op het laatst de spannende verhaal van al die jaren bijeenkomt. Een hoofdstuk Cassandra en het andere hoofdstuk uit het verleden van Olga. Super goed bedacht van de schrijfster. Op het laatste kun je het boek niet meer wegleggen. Je wordt totaal meegezogen in deze spannende thriller.Vreemde in de nachtVreemden in de nacht is de nieuwe literaire thriller van Judith Visser. In een afgelegen woonhuis is een jong echtpaar op brute wijze van het leven beroofd. Veertig jaar later neemt Cassandra Wolf haar intrek in het huis. Ze wil een nieuwe start maken en een praktijk aan huis beginnen, maar haar plannen komen al snel op een zijspoor te staan vanwege angstaanjagende gebeurtenissen.  (bol.com)

Als Cassandra na een relatiebreuk een nieuwe start maakt, trekt ze in haar nieuwe huis. Wat ze niet weet, is dat daar veertig jaar geleden een man en een vrouw zijn vermoord. Iedere nacht als Cassandra gaat slapen hoort ze precies om half twee een hard verscheurende, harde gil. Ze denkt dat het van buiten komt en gaat dan ook op onderzoek uit met haar vriendin. Als blijkt dat de gil uit een van de muren komt in haar praktijk die ze begonnen is, beginnen ze in het verleden van de vroegere inwoners te zoeken. Als Cassandra op zolder oude opnames vindt van het vroege echtpaar, probeert ze deze te ontwikkelen om achter de waarheid te komen wat er in het verleden is gebeurd. Maar iemand weet veel meer hier van en er gebeuren veel angstaanjagende dingen. Toch is Cassandra niet te stoppen. Ze zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen.

Een topper van een thriller. Mij heeft het veel spannende leesuren gegeven. Het leest heerlijk. Een hoofdstuk Olga en het andere hoofdstuk Cassandra. Je blijft lezen want de spanning neemt langzaam toe. Het mooiste van het verhaal is het grote geheim van Olga, die op het laatst samenkomen uit de verhaallijn van 1973 naar 2013. Een groot compliment van Judith Visser. De mooie karaktereigenschappen van de vrouwen die goed beschreven zijn. Ik vond het jammer toen ik de laatste bladzijde omsloeg. Van mij mag er snel weer een boek verschijnen en ik zal deze zeker gaan lezen.

9,6

Vreemde in de nacht – Judith Visser
Anthos | 324 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “Vreemde in de nacht – Judith Visser”