Vlucht van de vlinder – Kristy Cambron | Rachelleest
15/09/2015

Sera is de eigenaresse van een kunstgalerij. Zo ontdekt ze een portret van een onbekende vrouw van de holocaust, dat is de Weense Adele een begaafde concertvioliste. Dit laat Sera niet meer los en gaat in het verleden van 1942 op onderzoek uit. Dit verhaal is een historische roman, dat zich afspeelt in 1942. Tijdens de tweede wereldoorlog. Dan heb je het leven van Sera en William, dat afspeelt in New York 2014. Toen ik in dit mooie verhaal stapte had de lieve Adele me zo in haar greep dat ik het boek niet meer weglegde. Dit boek las ik binnen twee dagen uit. Een prachtige roman die je niet snel vergeet.vlucht van de vlinderPuur kwaad en intense schoonheid floreren naast elkaar in Auschwitz in Kristy Cambrons roman ‘De vlucht van de vlinder’ New York, 2014. Sera James organiseert veilingen voor de elite van de kunstwereld. In haar zoektocht naar interessante stukken, stuit ze op een portret van een onbekend slachtoffer van de holocaust. Wenen, 1942. De talentvolle concertvioliste Adele Von Bron weet precies wat ze wil en wat er van haar verwacht wordt: spelen bij het Wiener Philharmoniker. Maar haar wens om anderen te helpen is sterker. Als de nazi’s ontdekken dat ze Joden helpt onderduiken, wordt haar rooskleurige toekomst van haar afgepakt en belandt ze in de horrorwereld van Auschwitz. De vlucht van de vlinder is het eerste deel in een romanserie over kunstwerken die ‘verdwenen’ tijdens de Tweede Wereldoorlog. (bol.com)

Adele is een mooie vrouw. Ze komt uit een rijk gezin en is een begaafde violiste. Ze is verliefd op Vladimir Nicolai. Dit is een groot geheim, want haar ouders zullen hier nooit in toestemmen. Deze jongen is niet goed voor haar en veel te min. Vladimir vertelt haar een geheim dat er nog Joden in de stad zijn en dat hij hen gaat helpen. Adele besluit om hem met dit geheim te helpen wat hij eigenlijk niet wilt, want nu lopen ze allebei gevaar. Dit kost dan ook hun vrijheid. Ze komen terecht in Auschwitz waar het leven een hel is. Hier moet ze vechten voor haar leven. Sera, die eigenaresse is van een kunstgalerij ontdekt een portret van Adele. Dit laat haar niet meer los en wil alles weten wat met deze vrouw is gebeurd en of ze nog leeft. Dat doet ze samen met de zeer aantrekkelijke William, die zijn zinnen ook op het portret heeft gezet. Ze besluiten samen op onderzoek uit te gaan. Allebei weten ze iets waar ze elkaar mee kunnen helpen om het echte schilderij in bezit te krijgen. Sera en William worden verliefd, maar hoe is het met de liefde van Adele? Vinden zij elkaar nog in hun leven?vlucht van de vlinder1Het verhaal wordt vanuit het heden en het verleden geschreven. Het ene hoofdstuk lees je vanuit Sera 2014 New York en het andere hoofdstuk vanuit Adele de tweede wereldoorlog 1942. Het is soms hard wat deze vrouw allemaal mee heeft gemaakt in het concentratiekamp, maar het verhaal is mooi in de liefde tussen allebei de stellen en beleven deze op hun manier. Bij mij was het dan ook iedere minuut die ik had, dook ik in het leven van Adele en Sera. Ik heb me geen minuut verveeld. Een prachtig verhaal, dat mij erg aansprak en ook weer liet nadenken hoe goed we het hebben. Houd je van een historisch verhaal, die tijdens de oorlog afspeelt, dan mag je deze niet missen. Voor mij was ‘Vlucht van de vlinder’ een kanjer onder de romans.

9,5

Vlucht van de vlinder – Kristy Cambron
Voorhoeve | 350 pagina’s

koopbolcom

3 reacties op “Vlucht van de vlinder – Kristy Cambron”


  september 16, 2015

  Deze staat vanaf nu hoog op mijn to-read-lijstje  september 16, 2015

  Ik vind de omslag alleen al prachtig en het verhaal klinkt ook ontzettend mooi!  september 16, 2015

  Klinkt erg mooi en ik houd van boeken die vanuit twee of meer perspectieven geschreven worden, deze gaat dus op mijn noglezenlijst. Thanks!