Vergeef me – Lori Nelson Spielman | Rachelleest
13/10/2016

Deze mooie vrouw is verloofd met de burgemeester van New Orleans. Hannah is razend populair, want ze presenteert een succesvolle talkshow. Als ze dan een vergevingssteen tevoorschijn haalt die ze twee jaar geleden toegestuurd heeft gekregen, wilde ze op dat ogenblik niet geconfronteerd worden met deze kettingbrief. Want een steen is om vergeving te vragen en dat moet je dan toesturen naar de persoon waar jij dit aan wilt vragen. Als ze dit verhaal vertelt in haar show, breekt de hel los. Hannah gaat opzoek naar haar moeder die ze twintig jaar niet meer heeft gezien. Is dit de persoon waar de vergevingsteen naar toe moet?vergeef-me

Het hele land is in de ban van een kettingbrief met ‘vergevingsstenen’: één steen om te vergeven, en één steen om vergeving te zoeken. Het hele land, behalve de populaire talkshowhost Hannah Farr. Toen Hannah twee jaar geleden zo’n zakje met twee stenen ontving, heeft ze het ogenblikkelijk weggestopt; ze wilde niet geconfronteerd worden met haar verdrietige verleden. Maar dan is de populaire bedenkster van de vergevingsstenen te gast in haar show, en onthult Hannah op televisie per ongeluk het verhaal over hoe ze door haar moeder in de steek werd gelaten.

Gedwongen door de producer van haar talkshow en aangemoedigd door haar enthousiaste fans gaat Hannah publiekelijk op zoek naar haar moeder om haar te vergeven en eindelijk rust te vinden. Maar als Hannah dieper in haar verleden duikt, dringt de vraag zich op of de waarheid waar ze zich al twintig jaar aan vasthoudt, wel de échte waarheid is. Is zij wel het slachtoffer, of heeft zij zelf ook schuld? En kan ze ooit het geluk vinden als het haar niet lukt om te vergeven en vergeten? (bol.com)

Hannah is dertig jaar en op haar manier gelukkig. Ze kijkt naar de toekomst en haar dromen. Ze wil graag de vrouw worden van de aantrekkelijke Michael. Hij heeft een dochter uit een vorig huwelijk en is de burgemeester van New Orleans. Michael vindt het wel goed zo. Op deze manier loopt het fijn, omdat Hannah zo populaire is met haar talkshow. De fans lopen met Hannah weg. Totdat ze de bedenkster van de vergevingsteen in haar show uitnodigt, en haar eigen geheim en vergeving onthult. Daardoor komt Hannah in de problemen. Iedereen is teleurgesteld in haar, en natuurlijk ook haar liefje Michael. Wat is er in haar jeugd gebeurd? Waarom heeft ze al twintig jaar geen contact meer met haar moeder? De zoektocht begint. Wie is het schuld? Moeder of dochter? Hannah moet steeds dieper in het verleden duiken. En aan wie moet zei de vergevingsteen geven? Kan deze persoon haar nog vergeven?vergeef-me1Het verhaal is door de schrijfster Lori Nelson Spielman vlot geschreven. Ik zat meteen goed in het verhaal. Het verhaal is leuk en gaf een aparte spanning die lekker oploopt. Als de vergevingsteen en de kettingbrief zijn verhaal krijgt, kon ik het boek niet meer wegleggen. De schrijfster beschrijft dit verhaal mooi en goed. Het is de eerste keer dat ik kennismaakte met haar, maar dit is zeker niet de laatste keer. Zij heeft het boek ‘Een bijzonder jaar’ al op haar naam staan. Dit boek zal ik zeker nog lezen, want ik vond het dit leuke roman. Het smaakt zeker naar meer. Mij heeft dit verhaal verrast en is heel prettig geschreven waardoor het mijn nieuwsgierigheid wekte. Wat is het geheim van de vergevingsteen van Hannah? Ik verklap je dat het geheim heel wat is. ‘Vergeef me’ is zeker de moeite waard om te lezen. Je beleeft mooie en leuke leesuurtjes.

8,6

Vergeef me – Lori Nelson Spielman
Boekerij | 365 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “Vergeef me – Lori Nelson Spielman”