Verdacht – Carry Slee | Rachelleest
22/10/2016

Carry Slee is weer met een nieuw jeugdboek gekomen, namelijk ‘Verdacht’. Al vanaf mijn jeugd lees ik haar boeken en kon vroeger haar boeken niet wegleggen. Ik las haar boeken namelijk niet één keer, maar meerdere malen. ‘Verdacht’ zou weer een boek zijn wat ik vroeger meerdere malen zou hebben gelezen. Het is zeker een goed boek om te lezen voor de jeugd.verdachtTess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje. Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een overval wordt gepleegd. De juwelier, die ook de vader is van een medescholier, is zwaargewond geraakt. De daders zijn nog niet gepakt en iedereen praat erover. Als Tess hun opnames bekijkt doet ze een belangrijke ontdekking. Ze brengt haar videomateriaal naar de politie. Die beslissing verandert haar leven. (bol.com)

De vriendengroep Victor, Tess, Rachel en Ibrahim gaan erop uit om te filmen voor een schoolopdracht. Op het moment dat ze een het filmen zijn, vindt er een overval plaats. Alleen weten zij dat niet. Eenmaal thuis krijgen zij het nieuws te horen. Wanneer Tess de videobeelden terugkijkt, doet ze een ontdekking. Ze brengt de videobeelden naar de politie. Het balletje begint te rollen en een verdachte wordt opgepakt. Dit heeft grote gevolgen voor de vriendengroep. Komt de vriendengroep hier uit? Wie heeft de overval gepleegd?verdacht1‘Verdacht’ gaat over de vriendengroep Victor, Tess, Rachel en Ibrahim. Het gehele boek door maken zij van alles mee wat hun vriendschap op het spel kan zetten of juist kan versterken.
De boeken van Carry Slee willen een boodschap overbrengen aan de jeugd. Ook weer met dit boek. Wanneer Tess de videobeelden overhandigt aan de politie, begint het balletje te rollen. Daarnaast maakt het boek voor mij duidelijk wat de gevolgen zijn voor de familie van iemand die verdacht wordt. De vooroordelen van andere mensen en de gevoelens die daarbij komen kijken zijn niet mild. Een gezin wordt hierdoor totaal verwoest.

Alle personages vind ik persoonlijk dapper en hebben lef. Ze komen allemaal op hun eigen manier in actie en wisten mij mee te slepen in het verhaal. Carry Slee weet het voor de jeugd goed spannend te maken. Als ik mij verplaats in het meisje van vroeger, dan zou ik zeker op het puntje van mijn stoel hebben gezeten tijdens het lezen.
Ook in dit boek ontbreekt het niet aan liefde. Tess en Victor zijn stapel op elkaar en Rachel heeft ook haar crush. Door het gehele boek zijn deze personages bezig met de liefde. Met ups en downs. De jeugdliefdes om van te genieten.
Carry Slee heeft weer een spannend en interessant jeugdboek geschreven. Zeker een aanrader.

8,5

Verdacht – Carry Slee
Overamstel Uitgeverij | 256 pagina’s

koopbolcom

Geplaatst in: Jeugd
Tags: , ,

0 reacties op “Verdacht – Carry Slee”