Stil van jou: Stuk van jou #2 – Sophie Jackson | Rachelleest
08/01/2017

‘Stil van jou’ is het in Nederland nieuw verschenen boek van Sophie Jackson. ‘Stuk van jou’ was voor mij al een goed geslaagd boek en kon niet wachten om meer van haar te lezen. Vrijwel meteen toen ik het boek ontvangen had, ben ik meteen begonnen met lezen. En ik kon niet meer stoppen. In no-time sloeg ik de laatste bladzijde om.stil-van-jouMax, de mannelijke hoofdpersoon in Stil van jou van Sophie Jackson, heeft het in het leven flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie en het verlies van hun zoontje, evenals door het feit dat hij sinds kort zelf een wees is. Toch lukt het hem met hulp van zijn goede vriend Carter om clean te worden. En dan… ontmoet hij Grace. Grace is net zo lief en mooi als haar naam doet vermoeden. Maar ook zij torst heel wat met zich mee. (bol.com)

Zoals je het van meerdere New Adult-series kent, wordt ook in deze serie doorgeborduurd op andere personages die al in eerdere delen zijn voorgekomen. In ‘Stuk van jou’ kun je al iets lezen van Max, maar in ‘Stil van jou’ wordt dieper ingegaan op dit personage. Max heeft veel meegemaakt in zijn leven en kan dit niet verwerken. Vandaar dat hij zich vergrijpt naar drugs. Deze situatie heeft Sophie Jackson goed en duidelijk beschreven waardoor ik mij goed kon inleven in het personage. Daarnaast komt het personage Grace in dit deel voor. Ook zij heeft het niet makkelijk gehad, maar Max en Grace lijken voor elkaar bestemd. Alleen hun verleden staat hun geluk in de weg.

Sophie Jackson schrijft naar mijn mening originele New Adult boeken. Het zijn boeken waar veel in gebeurd en waar geen moment van denkt dat het verhaal doodloopt. Constant was ik ermee bezig hoe dit verhaal ging eindigen en of de twee wel bij elkaar kwamen en op welke manier. Dit vind ik heel prettig aan de boeken van Sophie Jackson. Verwerking staat in dit boek centraal en dat laat je zeker meeslepen in het leven van Max en Grace.

9,2

Stil van jou: Stuk van jou #2 – Sophie Jackson
Zomer & Keuning | 400 pagina’s

koopbolcomMet dank aan uitgeverij Zomer & Keuning voor dit aangrijpende recensie-exemplaar.

0 reacties op “Stil van jou: Stuk van jou #2 – Sophie Jackson”