Scoop – Iris Houx | Rachelleest
16/09/2016

Een verhaal over vriendschap en carrière. ‘Scoop’ bevat leuke karakters en fragmenten die mij met een glimlach heeft laten leest. Esmee is een leuke vrouw die ikzelf als vriendin zo in mijn armen zou willen sluiten. Ze werkt als redactieassistente en haar droom is om redactiechef te worden, maar deze plek krijgt haar vriendin Jasmijn. Alle ideeën die Esmee haar verteld heeft, gebruikt Jasmijn. Dan beginnen haar leugens. Deze zijn lastig vol te houden voor haar vriendinnen en vriend. Gelukkig is ze niet jaloers. Of toch wel? Esmee krijgt de kans om zich te bewijzen. Dit is haar kans om haar droombaan te bemachtigen. Maar is dit het nog wel de moeite waard?ScoopEsmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie… (bol.com)

Haar droombaan. Ja, dat is het zeker. Ze heeft grootgedaan tegen haar vriend Hugo en vriendinnen. Ze zei dat ze de baan zou krijgen als redactiechef. Maar het ergste wat er kan gebeuren gebeurd. Haar vriendin Jasmijn gaat met haar droombaan ervandoor. Alle ideeën die ze heeft, verklapt ze aan haar vriendin. Daar strijkt zij de eer mee. Esmee is boos en teleurgesteld. Alles wat ze zegt of doet, komt raar binnen bij haar vrienden. Dan maar op een slimme manier. Ze zal Jasmijn terugpakken en haar baas laten inzien dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt. Esmee accepteert alle vernederingen. Totdat een vroegere vriend Rik haar stimuleert voor zichzelf op te komen. Rik helpt haar waar hij maar kan. Waarom doet hij dit? Voelt hij meer voor haar? Nu gaat ze ook nog twijfelen over haar relatie met Hugo. Wilt hij wel echt met haar samenwonen? Als Esmee dan de kans krijgt om zich te bewijzen, zet dit het hele media op zijn kop. Krijgt zij nu wat ze verdient? Haar droombaan en haar prins op het witte paard.Scoop1Als je in het leven stapt van deze leuke vrouw, sluit je Esmee meteen in je hart. Ik zat meteen in het verhaal en las deze met een grote glimlach op mijn gezicht. Esmee is niet alleen leuk. Ze doet hilarische dingen waar ik vaak hard om heb moet lachen. Maar het verhaal heeft ook een andere kant. Ze laat zich misbruiken en liegt erop los. Weet ze deze leugentje vol te houden? ‘Scoop’ heeft genoeg bladzijdes die goed volgeschreven zijn. Dus ik had veel leuke leesuren. Door de grappige stukjes leest het verhaal heerlijk, en voor ik het wist had ik het boek uit. Ik heb echt van dit boek genoten.

7,9

Scoop – Iris Houx
The House of Books | 447 pagina’s

koopbolcom

Geplaatst in: Chicklit, Roman
Tags: , ,

1 reactie op “Scoop – Iris Houx”


    september 17, 2016

    Hé, wat leuk Rachel! Bedankt voor je mooie recensie. Het blijft fantastisch om te horen wanneer mensen genieten van het boek dat ik geschreven heb. :) #trots