Schim en Schaduw: De Grisha #1 – Leigh Bardugo | Rachelleest
16/09/2014

Voor het eerst heb ik een boek gelezen in deze stijl. Ik kan je wel vertellen dat ik het een fantastisch boek vond. In het begin moest ik even wennen, maar toen ik eenmaal gewend was had ik er volle teugen van genoten. Ik wist ook niet wat ik kon verwachten waardoor ik zonder vooroordelen aan het eerste deel van de Grisha trilogie kon beginnen. Het verhaal wordt naarmate je het einde nadert raak je steeds meer verslaafd aan dit boek. Wat er voor zorgt dat je ‘Schim en Schaduw’ in no-time uit hebt.Schim en schaduwHet ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt. (Blossombooks.nl)

Alina is naar eigen weten een normaal meisje. Wanneer ze de Onzee oversteken, worden ze aangevallen door de volcra’s. Haar beste vriend Mal raakt gewond. Alina beschermt waardoor ze erachter komt dat ze een gave heeft. De Duisterling neemt haar onder zijn hoede. Alina blijkt een gave te hebben die de wereld kan redden. Ze wordt hiervoor getraind en wordt lid van de Grisha. De Duisterling wil haar hierbij helpen, maar heeft hij hier goede bedoelingen mee? Hoe ontwikkelt Alina zich haar gave?Schim en schaduw1‘Schim en Schaduw’ is een goed in elkaar gezet verhaal. Het verhaal bleef mij boeien op de manier waarop de puzzel stukjes in elkaar vielen. Het enige waar ik van mezelf schrok, was dat ikzelf ook in de charmes van de Duisterling was getrapt. Voor mij kreeg het boek op dat moment een hele andere wending. Hierdoor waardeerde ik het verhaal nog meer en kom ik het boek meer wegleggen. Ik heb bewondering voor de manier waarop Leigh Bardugo dit verhaal op papier heeft gezet. Ik heb zelf ook het Grisha-virus gevat! Je bent gewaarschuwd als je aan deze serie begint :).

9,3

Schim en Schaduw: De Grisha #1 – Leigh Bardugo
Blossom Books | 352 pagina’s

koopbolcom

2 reacties op “Schim en Schaduw: De Grisha #1 – Leigh Bardugo”


    september 16, 2014

    ben hier wel benieuwd naar , het boek ligt klaar om binnenkort te lezen    september 16, 2014

    Ik vond het een heerlijk boek. :)