Recensie: Joël – Carry Slee | Rachelleest
18/04/2013

Al mijn hele leven ben ik een grote fan van Carry Slee. Alle boeken van vroeger zijn over gegaan naar de boekenkast van mijn zusje. Die ze nu ook allemaal aan het verslinden is. Ik werd een beetje te oud voor haar kinderboeken en ben daarom overgestapt naar haar young-adult boeken. Hier ben ik heel enthousiast over!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vooral Eva, die Luna het langst kende en lief en leed met haar deelde, heeft moeite de plotselinge dood van haar hartsvriendin te accepteren. Terwijl Natalie en Fleur na de begrafenis hun leven weer proberen op te pakken, begint Eva te twijfelen aan de ware toedracht van Luna’s dood. Waarom liegt Remco, Luna’s ex-vriend, bijvoorbeeld over h et tijdstip van zijn laatste contact met Luna? Heeft hij soms iets te verbergen? Dan krijgt Eva een stapeltje anonieme brieven in handen die gericht zijn aan Luna. De brievenschrijver vertelt over een schokkende jeugdervaring. Hebben de brieven iets met Luna’s dood te maken?
Joël is het intrigerende verhaal over drie vriendinnen die ieder op hun eigen manier omgaan met de onverwachte dood van hun vriendin. Terwijl ze op zoek is naar antwoorden, komt Eva erachter dat sommige dingen beter geheim kunnen blijven…

Het boek was voor mij een heel groot raadsel wie een rol heeft gespeeld in de dood van Luna. Één van  de 4 vriendinnen is niet wie ze lijkt te zijn. Ze leeft een dubbel leven. Niemand weet hier iets van, waardoor het de interesse in mij heeft opgewekt. In het begin werd meteen duidelijk dat zij niet zichzelf was, maar waardoor dat kwam werd niet meteen verteld. Dit vond ik een pluspuntje, want daarom kon ik het boek niet wegleggen.  Het verhaal had terugblikken naar de jeugd van haar. Dit vond ik ook heel apart, want ik ben dit nog niet vaak tegengekomen. Wanneer Eva achter de oorzaak van Luna’s dood probeert te komen, vindt ze brieven die aan Luna zijn gericht. Hierdoor komen dingen uit over één van haar vriendinnen. De vriendin die uiteindelijk iets met de dood van Luna te maken had, was niet meteen de eerste die in me opkwam. Het boek Joël was totaal niet voorspelbaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al vanaf ik me kan heugen ben ik een grote fan van Carry Slee. Carry Slee schrijft op een manier wat voor alle leeftijden wel te lezen is. De serie waar afblijven, radeloos, paniek etc. inzitten, vond ik vroeger helemaal geweldig. Sommige boeken heb ik wel 4 keer gelezen. Ook de films die geïnspireerd zijn op haar boeken, vindt ik ook helemaal te gek. Wanneer er een film in de bioscoop verschijnt, wil ik hem het liefst meteen zien, omdat ik toch nieuwsgierig was hoe ze allebei zouden eindigen. Het boek Joël heb ik als positief ervaren. Van mij krijgt dit boek een 8,0.

Hou je van een boek waar je niet verwacht hoe het gaat eindigen? En hou je van raadseltjes op lossen? Dan raad ik je dit boek aan. Van mij krijgt dit boek een 8,o!

8,0

Joël – Carry Slee
FMB uitgeverij | 256 pagina’s

Koop dit boek op Bol.com

Geplaatst in: Young Adult
Tags: , ,

11 reacties op “Recensie: Joël – Carry Slee”


  april 19, 2013

  Ik vond het boek ook echt heel onvoorspelbaar. De terugblikken hadden naar mijn mening wel iets korter gemogen, maar Joël is een echte aanrader.

  thorsten

  november 28th, 2013

  ja helemaal gelijk meid  april 19, 2013

  Zo slecht van me, maar ik heb nog nooit een boek van Carry Slee gelezen.

  thorsten

  november 28th, 2013

  wauw het is echt een aanrader ! doe het alsjeblieft !  april 23, 2013

  Haha, toe maar met die acht! Je bent duidelijk een fan van Carry! Ik vind dit boek, tot nu toe, het beste boek dat ze heeft geschreven in de categorie young adult. Alleen erg jammer dat ik door het omslag al vermoedde dat er iets in het boek zou voor komen met transgenders. Er zaten echter zéker verrassende aspecten in het boek. Ik houd van haar gewaagde onderwerpen en hoop dat ze gauw nog eens zoiets tofs schrijft! Als ik vragen mag; heb je ooit Brainwash gelezen? Die vond ik echt het minst. Verschrikkelijk boek. =P

  Rachel

  april 23rd, 2013

  Brainwash staat in de kast om gelezen te worden. Maar ben er nog niet aan toe gekomen :)


  thorsten

  november 28, 2013

  wauw het is zo’n mooi boek geweldig ! ik hou van lezen


  februari 28th, 2015

  Hee,
  Joël vond ik een geweldig boek, maar Brainwash kom ik moeilijk doorheen. Ik vind het geen pakkend verhaal.

  Rachel

  maart 1st, 2015

  Ik heb zelf brainwash niet gelezen :)


  maart 1st, 2015

  Ik heb de bundel van Joël en Brainwash, ik vind Brainwash niet een echte aanrader


  thorsten

  november 28, 2013

  dit is echt een aanrader voor iedereen er zit echt veel passie en overtuiging in.
  dit is past echt een boek waarin je je kan inleven en een traantje bij kan pieken.
  veel lees plezier
  groetjes thorsten koerhuis