De Studie: De Test-trilogie #2 – Joelle Charbonneau | Rachelleest
15/02/2014

Toen ik op facebook zag verschijnen dat je een leesexemplaar kon winnen van ‘De Studie’, heb ik me meteen ingeschreven. Ik was een van de gelukkige die dit leesexemplaar mocht ontvangen. Na het spectaculaire boek ‘De Test’ had ik grote verwachtingen van dit deel. Joelle Charbonneau heeft deze verwachting zo erg waar gemaakt dat ik sta te popelen om het derde deel te lezen. De studieCia heeft de spannende en uitputtende testen overleefd en is een van de 20 uitverkorenen die het geschopt heeft tot de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over het verleden én de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator, voordat haar eigen geheugen gewist werd?

Achterdochtig gemaakt, probeert Cia meer informatie te vergaren over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Dat doet ze op zo’n manier dat het niet opvalt bij haar studiegenoten of de leiding, en ze komt daarbij tot de ontdekking dat de afl uister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn bij haar toetreden tot de universiteit. Sterker nog, het lijkt erop dat de selectie en ontgroening van de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test. Cia is vastberaden de waarheid te ontdekken, zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt! (standaardboekhandel.be)

Cia heeft de Test gehaald en mag beginnen aan de Studie. Dit heeft ze samen met haar vriend en haar vrienden en vriendinnen gehaald. Wanneer ze zich steeds meer gaat herinneren over de Test , wil ze gaan vluchten. Maar Michal houdt haar tegen. Hij vertelt haar wat Symon, de man die haar heeft geholpen tijdens de Test, van plan is. Als dat nog niet alles is, krijgt Cia ook nog eens het zwaarste vakkenpakket. Hier mag ze niet in falen, want falen is geen optie. Cia gaat op onderzoek uit en wil informatie verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medestudenten. Daarnaast durft ze niemand te vertrouwen. Cia en alle andere studenten worden in de gaten gehouden door afluister- en traceerzendertjes waardoor ze een soort gevangene is. Kosten wat het kost wil ze haar familie, vrienden en haar liefde beschermen. Loopt dit wel allemaal goed af?De studie1Joelle Charbonneau heeft een prachtig tweede deel geschreven. Wat ik heel fijn aan dit deel vond, was dat er antwoorden gegeven werd op vragen die in het eerste deel open waren blijven staan. Gebeurtenissen uit de Test zelf werden verduidelijkt waardoor ik niet meer kon stoppen met lezen. Ook heeft elke personage zijn of haar eigen achtergrond. Elke achtergrond heeft een uniek tintje. De inhoud van de Studie is weerzinwekkend. Vaak zat ik op het puntje van mijn stoel omdat ik bang was dat Cia ging falen. Maar Cia denkt over alles zo goed na dat ze tot nu toe alles gemakkelijk heeft kunnen oplossen. Hoe verder ik het einde naderde hoe meer ik werd erin gezogen. Ik kon niet wachten tot de grote cliffhanger. Ongeveer de laatste dertig bladzijdes heb ik met open mond zitten lezen. De ene verrassing na de andere verrassing vliegt je om de oren. Ik had dit nooit zien aankomen.
Zoals ik al eerder vermelde was ik verbaasd en in shock van het einde. Ik kan niet wachten tot het derde deel verschijnt. Want het ziet er weer veel belovend uit.

9,2

De Studie: De Test-trilogie #2 – Joelle Charbonneau
Karakter Uitgevers B.V. | 342 pagina’s

koopbolcom

1 reactie op “De Studie: De Test-trilogie #2 – Joelle Charbonneau”

    Nancy

    februari 15, 2014

    ben zo benieuwd naar dit boek. heb hem al besteld maar is nog steeds niet binnen is wat mis gegaan :(. leuke recensie