Onder mijn huid – Marlies Slegers | Rachelleest
16/02/2016

Het moet je maar gebeuren. Ze is jong en verliefd. Ze denkt dat hij te vertrouwen is en dan vraagt hij om een naaktfoto s te sturen. Dat durft ze eigenlijk niet, maar nadat hij beloofd heeft om meteen de foto te verwijderen, stuurt ze toch deze foto. De grootste fout wat ze ooit kon maken. En de nachtmerrie begint. De schrijfster Marlies Slegers heeft een goed en indrukwekkend verhaal geschreven. Zeker voor de jonge lezers onder ons. Ik vind het zelfs leerzaam door de manier waarop de schrijfster het onderwerp beschrijft. Vooral wat er gebeurt als je foto’s stuurt naar een jongen en op welke manier zich deze foto’s kunnen verspreiden via het internet. Dat wil je echt niet meemaken dus ‘Onder mijn huid’ is zeker realistisch, aangezien dit regelmatig gebeurd. Het boek ‘Onder mijn huid is zeker een aanrader voor jong en iets ouderen.onder mijn huidJe weet dat je eigenlijk geen keus hebt, Coco. Je wilt toch niet dat ik de foto echt verspreid? Dat ik je leven tot een hel maak? Zeg het maar…

Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Met Nick kan ze over van alles praten, ook over de moeizame relatie met haar vader. Dan vraagt hij of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt. Coco aarzelt, maar doet het toch wanneer hij belooft alles meteen te deleten. Het gaat een tijdje goed, tot Coco erachter komt dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het uit. Niet lang daarna krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal… Wie bedreigt haar? Is het Nick? Of iemand anders? (bol.com)

Coco is zestien jaar en zit op de middelbare school. Ze heeft een leuke vriendenkring om zich heen. Haar vader en moeder zijn gescheiden. Coco woont bij haar moeder. Eens in de twee weken verblijft ze een weekend bij haar vader, die een nieuw gezin is gestart. Maar Coco is verliefd en wel op Nick. Nick heeft verkering met Merel. Coco’s vriendin Eileen vertrouwt Nick niet en waarschuwt Coco steeds voor hem, maar toch begint stiekem iets tussen deze twee te spelen. Niemand weet hier iets vanaf. Ze sturen leuke berichtjes naar elkaar en spreken elkaar via de webcam. Op een gegeven moment vraagt Nick om een naaktfoto naar hem te sturen en belooft aan haar om deze foto meteen te verwijderen. Dit gaat een tijdje goed en er worden meerdere foto’s verstuurd. Totdat Coco merkt dat Nick foto’s heeft laten zien aan zijn vrienden. Ze maakt het uit en vertrouwt hem niet meer. De nachtmerrie begint. Ze krijgt anonieme berichtjes en wordt bedreigd. Wie bedreigt haar? Nick? Of toch iemand anders?onder mijn huid1Het verhaal is goed en realistisch. Het boek leest als een trein. Doordat het verhaal goed is, kon ik het boek niet snel wegleggen. Ik had te doen met deze lieve meid. Ze heeft een grote fout gemaakt, en durft het niet aan haar ouders te vertellen. Ze bedenkt smoesjes waarom ze zich niet lekker voelt. Ik vond dit verhaal erg bijzonder, maar zeker leerzaam. Aangezien deze situaties voorkomen om ons heen. Dit is erg genoeg. Coco maakt een fout. Voor deze fout wordt ze heel erg voor gestraft, want woorden en schaamte kunnen erg pijnlijk zijn. Het boek ‘Onder mijn huid’ vind ik een aanrader voor de jonge lezers. En mogen dit verhaal niet missen. Het is niet alleen een mooi, maar ook een goed verhaal over een naar mijn mening belangrijk onderwerp. Door dit boek kunnen lezers of lezeressen een wijzen les uit halen. ‘Onder mijn huid’ raad ik zeker aan om te lezen. Ik vond het een indrukwekkend verhaal.

9,0

Onder mijn huid – Marlies Slegers
Luitingh-Sijthoff | 208 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “Onder mijn huid – Marlies Slegers”