Nachtwild: De demonen van Dalca #1 – Johan Vandevelde en Bart Vermeer | Rachelleest
21/05/2016

‘Nachtwild’ is een jeugdboek waar veel spanning is in te beleven. De vampiers in dit boek zijn angstaanjagend en zorgen voor onveilige situaties. De vampiers gebruiken het gevaarlijk spel om in contact te komen met de jeugd. Hierbij hebben Johan Vandevelde en Bart Vermeer een goede link gelegd met wat tegenwoordig veel onder de jeugd speelt. Hierdoor kon ik mij beter inleven in het boek. ‘Nachtwild’ is een heel origineel boek dat de jeugd flink in spanning laat.nachtwildHet lijkt wel alsof een duistere kracht de stad in zijn greep heeft. Het aantal moorden en verdwijningen is op enkele maanden tijd dramatisch toegenomen, en ook op de school van Maikel duiken een paar obscure figuren op. Wie is de mysterieuze Johanna die zich zo afzijdig houdt? Waarom vertelt de nieuwe geschiedenisleraar alleen gruwelverhalen uit de 19de eeuw? En waarom wordt iedereen zo snel verslaafd aan dat nieuwe computerspel? Voor ze het weten belanden Maikel en zijn vrienden in de onderbuik van Brussel, waar ze de strijd moeten aanbinden met een ongekend leger bovennatuurlijke wezens. (goodreads.com)

De stad wordt in zijn greep gehouden door mysterieuze gebeurtenissen, zoals moorden en verdwijningen. Het nieuwe computerspel is bij de jeugd zeer verslavend. Maikel merkt dit op en heeft hier zijn vragen bij. Daarbij is er een nieuw meisje in hun klas gekomen, namelijk Johanna. Dit meisje zorgt voor vragen bij Maikel. Al snel komen Maikel en zijn vrienden in spannende en gevaarlijke situaties. Zij gaan de strijd aan om de vampiers te lijf te gaan.nachtwild1Alle personages zijn stuk voor stuk sterke personages. Ze zijn allemaal onverschrokken. Wat ik wel minder vond, is dat de tieners de situaties heel snel accepteren en meteen in actie komen. Ik merkte bijna geen angst bij de jeugd om de vampiers aan te vallen. Dit vond ik af en toe heel ongeloofwaardig. Ook bepaalde onthullingen zorgde niet voor verwarring bij de personages. Als ik dit nieuws zou krijgen, dan zou ik daar echt even mee zitten.
De schrijfstijl van dit boek is erg prettig om te lezen. Voor de jeugd zal dit boek een vermakelijk boek zijn. Het is totaal niet moeilijk geschreven en de wereld is makkelijk is goed te begrijpen en te volgen. Verder waren sommige uitspraken in het boek in het Frans beschreven. Soms vond ik het irritant, omdat ik niet wist wat er stond. Je kon het wel uit het verhaal halen, maar dit vond ik een minpuntje.
Het einde van het boek zorgt bij mij voor vele vragen. Het maakte mij wel even nieuwsgierig naar hoe het volgende deel zal verlopen. ‘Nachtwild’ is een leuk jeugdboek met genoeg spannende momenten.

7,6

Nachtwild: De demonen van Dalca #1 – Johan Vandevelde en Bart Vermeer
Uitgeverij Abimo | 240 pagina’s

koopbolcom
Met dank aan Uitgeverij Abimo voor dit spannende recensie-exemplaar

0 reacties op “Nachtwild: De demonen van Dalca #1 – Johan Vandevelde en Bart Vermeer”