Matched: The Matched trilogy #1 – Ally Condie | Rachelleest
29/11/2014

Hoe zou ons leven eruit zien als ons even bepaald wordt door de Unie? Hoe zouden we ons voelen? In het boek ‘Matched’ wordt dit allemaal duidelijk. Als je niet anders weet dan kan ik me voorstellen dat je je prettig voelt, maar Cassia ondervindt het anders. De verwarring zorgt ervoor dat ze het tegenovergestelde voelt. Ik vind het knap hoe Cassia zien staande houdt in deze samenleving en wereld. Het idee van de kaften van deze serie zijn goed doordacht, aangezien ze een bel (Unie) gevangen zit.MatchedEen meeslepende en verontrustende toekomstroman. Een boek waar iedereen vol van is, nog voordat het verschenen is! Ally Condie lokt de lezer in beeldende taal De Unie in: een beklemmende wereld die verontrustend veel lijkt op de onze, en waaruit niemand zich meer los kan rukken.

Cassia groeit op in een toekomstige maatschappij waarin alles voor haar geregeld wordt. Het lijkt zo mooi als Cassia door de Autoriteiten wordt uitgehuwelijkt aan haar beste vriend. Maar dan gaat er iets mis, grondig mis. Al snel krijgt Cassia in de gaten dat er een aantal vreemde en verontrustende rafelranden zitten aan De Unie. En dat de Autoriteiten niet gediend zijn van kritische onderdanen. (bol.com)

Cassia leeft in een wereld waar de Unie alles bepaald. Haar match, wat ze mag lezen et cetera. Wanneer de Unie een fout maakt tijdens het matchen, raakt Cassia in de war. Ze loopt met grote geheimen rond. Het wordt voor haar ook niet makkelijker als ze verliefd wordt op iemand anders dan haar match. Langzaamaan vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en blijkt dat de Unie helemaal niet zo perfect is.matched1Het mooie aan dit verhaal was dat de Unie het leven en de wereld van de inwoners nog zo perfect kan maken, terwijl er toch altijd steekjes vallen waardoor het allemaal niet meer zo perfect is. Wel vond ik sommige aspecten in het boek, zoals de koker met de tabletten en het Matchbanket, erg uniek. De tegenstrijdige gevoelens en de stille hoop van zowel Cassia en Ky springen van de bladzijdes af. Naarmate het einde naderde, werd het boek een beetje langdradig. Van mij had het boek een paar bladzijdes eerder mogen eindigen. Het einde laat wel veel vragen en raadsels achter waardoor ik toch nieuwsgierig ben naar deel twee. Desalniettemin is dit boek fantasierijk en heeft het een goede plot. Houd je van raadselachtige verhalen? Dan is ‘Matched’ wat voor jou.

7,5

Matched: The Matched trilogy #1 – Ally Condie
Lemniscaat | 285 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “Matched: The Matched trilogy #1 – Ally Condie”