Later als ik dood ben – Ilse Ruijters | Rachelleest
16/10/2016

‘Op zoek naar de ware ik’ was ook een mooie en goede titel voor dit boek geweest. Het verhaal is puur fictie, maar zo spannend en goed dat ik zelf merkte als de spanning opliep ik sneller ging lezen. Ik verveelde mij geen minuut in dit verhaal. Ik lees niet zo vaak psychologische thrillers, dus voor mij is het nog een verrassing. Ellin zoekt naar de waarheid, maar zal ze die vinden? Ze heeft er alles voor over en accepteert zelfs een baan in een tbs-kliniek. Daar ontdekt ze veel, maar daar moet ze ook zwaar voor boeten.later-als-ik-dood-benElin denkt alles te hebben. Een leuke vent, fijne ouders, een vaste baan. Maar dan ontdekt ze dat haar verleden één grote kluwen leugens is. Wie zijn haar echte ouders? En wie is zijzelf eigenlijk? Er is maar één plek waar ze deze antwoorden kan vinden: in het criminele circuit. Ze zegt haar vertrouwde leven op, accepteert een baan in een tbs-kliniek en ontdekt veel te snel dat aan elk antwoord een prijskaartje hangt. (bol.com)

Ze denkt alles te hebben. Een lieve leuke man, lieve ouders en een mooie baan. Totdat ze iets uit het verleden te weten komt wat haar niet meer loslaat. Ze wilt de waarheid en geen leugens meer. Ze gooit haar hele leven om. Ze laat alles achter zich liggen, neemt een nieuwe baan en verlaat haar vriend. Wat hebben haar tantes met het verleden te maken? En waarom wordt ze voorgelogen door haar ouders? Ze gaat zo ver in haar zoektocht dat ze een baan aanneemt in een tbs-kliniek. Daar is het leven zwaar, maar hier krijgt ze antwoorden die ze graag wilt hebben. Hier komt ze met mensen in aanraking die je in het echte leven echt niet wilt ontmoeten. Allemaal hebben ze hun eigen levensverhaal en deze zijn goed heftig. De gevolgen om achter de waarheid te komen verandert het leven totaal van Ellin. Wie is haar echte vader? En wie is haar echte moeder? Zit haar vader al jaren vast in een tbs- kliniek? Ellin zal antwoorden krijgen. De antwoorden hebben grote gevolgen voor haar leven. Ellin komt in groot gevaar. Zal ze dit overleven?later-als-ik-dood-ben1Als je in het leven stapt van Ellin, dan spring je heen en weer in het heden en het verleden. Je maakt tevens kennis met haar tantes. Waarom verbrak haar moeder alle contacten met hen? Je krijgt beetje bij beetje te weten wat de waarheid is en wat haar ouders al die jaren hebben verzwegen voor haar. Spannend tot de laatste pagina. Rauwe randjes en het verhaal bevat pittige scenés met seks. Het boek leest heerlijk. Ik sloeg snel pagina’s om. Het boek verspringt in de seizoenen. Het was de eerste keer dat ik kennismaakte met de schrijfster Ilse Ruijters. Ze verdient zeker een compliment, want ik heb het puntje van de bank gehaald. Ik merkte vaak dat ik sneller ging lezen. Dat betekende dat de spanning hoog opliep, en zo hoort een thriller te zijn. Zweethandjes en je adem inhouden tot de laatste woorden van dit verhaal. Het einde is zeker niet wat ik had verwacht en ik denk dat jij dat ook niet zou verwachten. Ik weet het eigenlijk wel zeker!

9,2

Later als ik dood ben – Ilse Ruijters
The House of Books | 283 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “Later als ik dood ben – Ilse Ruijters”