Kapot – Carry Slee | Rachelleest
09/09/2015

Na ruim tien jaar schrijft Carry Slee eindelijk een 12+ roman. Vroeger was ik echt een groot Carry Slee fan. Elk boek heb ik van haar gelezen en las ik steeds weer opnieuw. Sommige boeken kan ik nu nog dromen. Toen ik een mail ontving dat er een nieuwe 12+ roman uitkwam van Carry Slee was ik zeer benieuwd of ik deze boeken nog geweldig zou vinden. Ik kan wel verklappen dat ik ‘Kapot’ een goede toevoeging vind aan haar 12+ romans.kapotJulia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.

Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken. (bol.com)

Julia en haar broer Thijs hebben een hele hechte band. Samen spelen ze ook in een band, genaamd ‘Vuurwerk’. Deze band is op het moment heel succesvol. Beiden zijn ze erg verliefd, maar dit loopt niet altijd zoals ze willen. Door een verandering in hun gezinssituatie verandert hun leven. De hechte band tussen Julia en Thijs dreigt beschadigd te worden. Raken Julia en Thijs elkaar kwijt? Komt het allemaal nog wel goed?kapot1Voor de lezers vanaf 12 jaar is dit boek echt een aanrader om te lezen. Naar mijn mening is ‘Kapot’ wel leeftijdgebonden. Zelf zou ik dit boek graag gelezen hebben tussen de leeftijd van 12 en 15 jaar. Dit neemt niet weg dat ik niet van het boek genoten heb. Het verhaal was leuk om te lezen en goed bedacht. ‘Kapot’ is een boek wat je aan het denken zet. Je krijgt een beter beeld wat zich in sommige gezinssituaties afspeelt. De strijd tussen hun ouders loopt hoog op. Hun vader en moeder trekken allebei aan hun kinderen. Ze proberen zelfs elkaar zwart te maken en proberen Julia en Thijs aan hun kant te krijgen. De relatie tussen Julia en Thijs wordt hierdoor verslechterd. De emoties lopen dan ook hoog op en zijn ook te voelen.
Tot nu toe vind ik dat alle onderwerpen van de 12+ romans van Carry Slee je ogen openen.

‘Kapot’ is beschreven uit zowel de ogen van Julia als de ogen van Thomas. Hierdoor begrijp je hoe de band tussen Julia en Thijs is, maar ook wat in hen omgaat. Daarnaast leest dit boek makkelijk en had ik zo uit. Voor de jonge lezers is dit echt een aanrader. Zeker om ze een beeld te geven over hoe kinderen zich voelen in deze gezinssituaties.

8,6

Kapot – Carry Slee
Carry Slee | 271 pagina’s

koopbolcom

Geplaatst in: Young Adult
Tags: , ,

0 reacties op “Kapot – Carry Slee”