It- girl – Katy Birchall | Rachelleest
02/07/2015

‘It girl’ is een boek dat mij meteen aansprak. De achterkant klonk veel belovend en mijn verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Al meerdere malen heb ik boeken gelezen met een soortgelijk onderwerp. Ik was wel een klein beetje bang dat de boeken op elkaar zouden lijken, maar dit is totaal niet waar. ‘It girl’ is een mooie toevoeging aan dit genre.it girl1Anna haar doelen in het leven:

1. Mijn twee mooie, nieuwe (en enige) schoolvrienden houden door vooral niet mijn gebruikelijke sociaal onbeholpen gedrag te vertonen.
2. Mijn hond high-five leveren. Dit is waarschijnlijk het meest ambitieuze levensdoel uit mijn lijst.
3. Dit jaar niet het haar van onze school ‘beauty queen’ in de fik steken.
4. Uitzoeken of 2 en 3 sociaal onbeholpen gedrag is of outcast gedrag.
5. Naar Afrika gaan om rijst uit te delen.
6. Mij in een kast verstoppen nu mijn vader zich verlooft heeft met de beroemdste actrice van deze aardbol, mijn leven zich in de schijnwerpers afspeelt en IEDEREEN binnenkort achter mijn sociaal onbeholpen gedrag komt.
7. Is rijst trouwens niet een beetje uit? Ik kan misschien beter chocola uitdoelen. Ik hou van chocola. Ik moet alleen nog even uitzoeken hoe ik dit vanuit een kast kan doen…(bol.com)

Anna Huntley is veertien jaar en woont samen met haar beste vriend, haar hond genaamd Hond en haar vader in Londen. Anna is nogal onhandig waardoor ze niet erg populair is op school. Ze houdt van stripboeken en kijkt graag naar oude films samen met hond waarmee ze soms scénes uit de films na speelt. Op school is ze niet populair. Niemand ziet haar staan. Alleen op het moment dat ze de haren in brand steekt van het populairste meisje. Ze doet er alles aan om zichzelf en haar twee vrienden Jess en Danny niet voorschut te zetten. Ze wilt onzichtbaar zijn. Wat niet meer lukt nadat haar vader zich verloofd heeft met Helena, een beroemde actrice die al een aantal oscars heeft gewonnen. Ze staat in alle kranten en is opeens een it-girl waardoor ze niet meer onzichtbaar is en iedereen vrienden met haar wilt worden. Maar de vraag is: Wil Anna Huntley wel populair en de it-girl zijn?it girlDe schrijfstijl van Katy Birchall is fijn om te lezen. Ik heb echt van het boek genoten en het boek was in no-time uit. Katy Birchall heeft de gebeurtenissen perfect beschreven. Ik heb vaak om Anna moeten lachen. Er waren zowel dramatische als hilarische gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen zorgde ervoor dat het boek boeiend bleef en dat ik door wilde lezen. ‘It-girl is een leuk, grappig en een klein dramatisch boek. Voor jongeren lezers en lezeressen is dit boek zeker geschikt. Maar eigenlijk is het boek ook geschikt voor oudere leeftijden. Als je opzoek bent naar een leuk en vermakelijk boek voor tussendoor, dan zou ik zeker eens kijken naar ‘It-girl’. Ik kan dit boek je zeker aanraden.

8,5

It-girl – Katy Birchall
JP Publishing B.V. | 298 pagina’s

koopbolcom

1 reactie op “It- girl – Katy Birchall”


    juli 2, 2015

    Ik ben best benieuwd naar dit boek! Ik kende het nog niet. :-)