Ik kan je niet vergeten – Ashley Royer | Rachelleest
04/12/2016

‘Ik kan je niet vergeten’ is het debuut van de zeventienjarige Ashley Royer. Ze heeft de Wattpad Award gewonnen. ‘Ik kan je niet vergeten’ heeft mijn hart diep geraakt. Levi zit vol verdriet en dat voelde ik door de bladzijdes heen. Hartverscheurend!ik-kan-je-niet-vergetenSinds de tragische dood van zijn vriendin Delia weigert Levi te praten. Hij raakt depressief en kan niet met het verlies van zijn vriendin omgaan. Uit pure wanhoop stuurt zijn moeder hem naar zijn vader in Amerika. Daar maakt Levi bepaald geen vrienden, tot hij Delilah ontmoet. Een aangrijpend boek dat je niet meer weg kunt leggen! (bol.com)

Levi is zeventien jaar en weigert te praten. Hij heeft namelijk zijn vriendin Delia verloren bij een auto-ongeluk. Door dit grote verlies is hij depressief geworden. Zijn moeder stuurt hem naar zijn vader in Amerika. Dit is hun laatste redmiddel om Levi uit de depressie te halen. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Hij leert Delilah en Aiden kennen. Hij kan niet met ze maar ook niet zonder ze. Hij stoot ze van zich af, maar trekt ze ook weer naar zich toe. Daarnaast voelt hij zich aangetrokken door Delilah en begint gevoelens voor haar te krijgen. Lukt het Levi om met het verlies van Delia om te gaan? Komt hij uit zijn depressie?

Ashley Royer heeft een heel realistisch verhaal geschreven. Dit gebeurt ook in het dagelijks leven. Depressie is een onderwerp wat tegenwoordig een grote rol speelt. Ook bij de jeugd. Levi is zwaar depressief door dat hij zijn vriendin door een auto-ongeluk is verloren. Hij kan niet met zijn verdriet omgaan en dat is door de bladzijdes heen te voelen. Ik wilde zo graag dat Levi weer ging praten en zich weer gelukkig kon voelen. De vriendschap tussen Levi, Delilah en Aiden is prachtig. De manier waarop hun vriendschap Levi helpt om met zijn depressie om te gaan is onbeschrijfelijk. Vaak heb ik moeten slikken om het verdriet van Levi. Hij wilt aan de ene kant gelukkig worden, maar aan de andere kant wilt hij haar niet vergeten. Een mooie Young-adult boek over depressie en het verwerken van een groot verlies. Hartverscheurend is het boek zeker te noemen!

9,3

Ik kan je niet vergeten – Ashley Royer
Callenbach | 288 pagina’s

koopbolcomMet dank aan uitgeverij Callenback voor dit hartverscheurende recensie-exemplaar.

0 reacties op “Ik kan je niet vergeten – Ashley Royer”