IJstweeling – S.K. Tremayne | Rachelleest
07/06/2016

Het verhaal gaat over een gezin waar een vreselijk ongeluk gebeurt. Een van de tweeling overlijdt bij een ongeluk. Maar wie van deze twee is dood? Is het Kirstie of toch Lydia? De ouders weten het niet en gaan ervan uit dat Lydia diegene is die het ongeluk niet heeft overleefd. In het begin moest ik heel even erin komen, maar dat duurde niet erg lang. Hierna had het verhaal geheel mij meteen in haar greep. Iedere keer komt er iets bij, en iedere keer weet je hoe het zal eindigen. Maar S.K. Tremayne zette mij op het verkeerde been, want ik had niet verwacht dat het einde van het boek zo verrassend was.IJstweelingEen van Sarahs dochters sterft. Maar kan zij zeker weten wie van de twee?

Een jaar nadat een van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken.
Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in.
Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat een van haar dochters overleed? (bol.com)

Een van de tweeling is er niet meer. Er is groot verdriet. Hoe kon dit gebeuren? Kristie, een van de tweeling, gedraagt zich raar. Agnus en Sarah doen er alles aan om haar rustig te krijgen. De kleine meid laat moeder weten dat haar zusje bij haar is, en dat het haar bang maakt. De ouders nemen dan ook een grote beslissing. Ze gaan verhuizen naar een klein Schots eilandje, die Agnus van zijn oma heeft geërfd. Hier willen ze opnieuw beginnen, en hun verdriet verwerken. Maar als de winter begint en vader voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, begint moeder erg te twijfelen. Kristie wordt steeds onrustiger en moeder heeft het vermoeden dat ze de verkeerde dochter hebben gecremeerd. Alles wijst erop. Maar wat is er nu precies gebeurd op de dag toen een van hun dochters overleed? Stukje bij beetje komt de waarheid boven water.IJstweeling1In het begin van het verhaal moest ik er even inkomen. Maar op een gegeven moment heeft dit verhaal geheel mijn aandacht. Ik werd er zelf onrustig van. Het verhaal is spannend, maar ook heeft het een vleugje fantasie. Het boek leest makkelijk. Hoe verder ik in het verhaal belandde, hoe meer ik wilde weten wat er die dag echt gebeurd was. Ik voelde dat er echt iets raars gebeurd was, en dat maakt het verhaal goed en bijzonder. De mysterieuze karakters zijn goed beschreven, en het einde was voor mij zeer verrassend.  Het verhaal is droevig, spannend en zeer goed. Vooral de ontknoping van het verhaal. Een verhaal waar ik het koud van kreeg, maar daarom heeft het boek ook de titel de ‘IJstweeling’.

7,9

IJstweeling – S.K. Tremayne
Prometheus | 319 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “IJstweeling – S.K. Tremayne”