Huidpijn – Saskia Noort | Rachelleest
19/09/2016

Iedere keer als er een boek verschijnt van Saskia Noort, heb ik de drang om het boek te kopen. Dat komt doordat ik alle boeken van haar al heb gelezen. ‘Huidpijn’ belandde bij mij in mijn koffer voor heerlijk op het strandbedje. En ja hoor, ik las dit boek in één dag uit. Oké, het is dan ook geen dikke pul maar het verhaal was goed. Het was niet zo dat ik op het puntje van het strandbedje belandde. Daarvoor had het toch nog spannender mogen zijn. Maar ik kroop inderdaad onder de huid van Anne, een Nederlandse Populaire Televisiepresentatrice die heel graag in haar privéleven een kinderwens heeft en die niet uit gaat komen. De teleurstelling in haar liefde is groot, hoe kun je je zo vergissen in een man.huidpijn‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden. (bol.com)

Anne Koster is een zeer bekende BN’er in Nederland. Ze heeft haar eigen talkshow en leeft al enkele jaren samen met haar vriend Sam Knippenberg. Anne heeft maar één wens en dat is een kindje krijgen. Zij is geobsedeerd hierdoor en doet er dan ook alles aan om haar wens in vervulling te krijgen. Tijdens de laatste Ivf-poging bekend Sam niet meer te willen. Hij bekent aan Anne dat hij een nieuw liefje heeft, en niet meer met Anne verder wil. Een donderslag uit heldere hemel, en Annes woede neemt toe. Hoe kon Sam haar dit aan doen? Niet alleen haar leven staat op de kop, maar ook de paparazzi en de Twitteraars krijgen deze boodschap. En dan is het leven van Anne een hel. Anne dreigt alles te verliezen. Ze vecht om alles om weer een normaal leven te krijgen, maar dit doet ze op een verkeerde manier. Alles lijkt haar door de vingers te glijden. Als dan ook nog Sam verdwijnt, stort de media zich geheel op Anne. Waar is Sam en wat is erg gebeurd?huidpijn1Als je aan dit verhaal begint, zit je meteen goed in het verhaal. Het boek leest als een trein, maar de pagina’s zijn dan ook niet geheel vol geschreven. Daarnaast zijn de hoofdstukken kort. Het verhaal is normaal en ik dacht waar blijft de thriller. Hoge spanning? Eerlijk is eerlijk die krijg je niet. Ik belandde niet op het puntje van mijn stoel. Als Sam verdwijnt verandert het verhaal, maar nog geen topspanning. Ik vond het een goed boek met zeker een goed verhaal. Maar heel eerlijk, ik ben meer gewend van Saskia Noort. Dat wil niet zeggen dat ik niet genoten heb, maar een thriller was het zeker niet. Als ik een boek koop onder de naam thriller dan verwacht ik spanning, maar dit was niet te vinden in het verhaal ‘Huidpijn’.

7,0

Huidpijn – Saskia Noort
Ambo Anthos | 283 pagina’s

koopbolcom

Geplaatst in: Thriller
Tags: , ,

1 reactie op “Huidpijn – Saskia Noort”


    oktober 4, 2016

    Helemaal mee eens. Ik heb dit boek ook gelezen en ik verwachtte er meer van. Het was voor mij het eerste boek van Saskia Noort, maar ik vind het inderdaad ook de stempel ‘thriller’ niet waard. Waarschijnlijk was ik positiever als er gewoon ‘roman’ op de cover had gestaan.