Hof van Doorns & Rozen: Hof van Doorns & Rozen #1 – Sarah J. Maas | Rachelleest
22/09/2016

Toen het boek uitkwam, hoorde ik dat het leek op het verhaal Belle en het Beest. Ik ben een groot fan van dit verhaal en wist dat het boek bij mij in de smaak zou vallen. Niks is ook minder waar. ‘Hof van Doorns en Rozen’ heeft naar mijn mening inderdaad iets weg van Belle en het Beest. Sarah J. Maas heeft een unieke draai aan het boek weten te geven door de wezens die zij in het boek heeft verwerkt.hof-van-doorns-en-rozenHet bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn. (bol.com)

Feyre is negentien jaar en leeft samen met haar familie in armoede. Feyra zorgt voor haar familie en gaat in het bos op jacht. Als ze weer in het bos op jacht gaat voor eten, doodt ze een wolf. Wanneer ze thuiskomt met haar vangst, krijgt Feyre bezoek van een beestachtig wezen Tamlin. Hij komt verhaal halen en neemt haar mee naar het feeënrijk Prythian. Feyre dient haar leven in dit feeënrijk te blijven. Naarmate zij daar langer blijft, verandert haar afkeer voor Tamlin in passie. Ook komt zij erachter dat de wereld van de Elfiden in gevaar is. Feyre moet een manier vinden om de wereld van de Elfiden te redden. Lukt het haar om Tamlin en zijn wereld veilig te stellen?hof-van-doorns-en-rozen1Bij de eerste paar bladzijdes wist Sarah J. Maas mij in het boek te zuigen. Ik ging helemaal op in het verhaal en kon het ook niet meer loslaten. Feyre en Tamlin hadden mij in hun greep. Sarah J. Maas heeft de personages, wezens en situaties goed beschreven waardoor ik een goede verbeelding had van het verhaal. Ook de wereld waarin Feyre en Tamlin leven is op een duidelijke manier uitgewerkt. De schrijfstijl heb ik als zeer prettig ervaren. Op dit gebied smaakt het zeker naar meer.
Feyre is een sterke vrouw en laat niet zomaar met zich sollen. De weerstand en tegengas die zij in het begin geeft, springt van de bladzijdes af. Maar de manier waarop zij langzaam begint te veranderen is realistisch. Zij begint het mooie van de wereld van de elfiden in te zien. Tamlin is in het begin voor mij echt het Beest. Ook hij veranderde geleidelijk in het verhaal. Hij gaat steeds meer om Feyre geven en beschermt haar ook. Ik ben echt van deze twee personages gaan houden, maar ook van het Elfidenrijk.

Richting het einde van het boek werd het verhaal voor mij steeds spannender. Ik wist niet hoe het eerste deel van deze serie zou eindigen. Sarah J. Maas verraste mij iedere keer weer met een twist in het boek. Het einde van het boek vond ik ijzersterk en wilde meer over deze serie lezen. Het volgende deel ‘Hof van Mist en Woede’ zal ik zeker snel lezen, aangezien ik wil weten hoe het verdergaat met Feyre en Tamlin maar ook met het Elfidenrijk.

9,2

Hof van Doorns en Rozen #1: Hof van Doorns en Rozen #1 – Sarah J. Maas
Best of YA | 417 pagina’s

koopbolcom

1 reactie op “Hof van Doorns & Rozen: Hof van Doorns & Rozen #1 – Sarah J. Maas”


    september 23, 2016

    Ik heb hier al zoveel over gelezen, maar zelf heb ik het nog niet gelezen! Het lijkt me wel een heel tof verhaal.