Het laatste uit liefde – Cathy Rentzenbzrink | Rachelleest
31/10/2016

Een waargebeurd verhaal wat je hart breekt. Cathy en Matty zijn niet alleen broer en zus, maar ook vrienden voor het leven. Ze houden zoveel van elkaar, en worden opgevoed door lieve zorgzame ouders. Totdat het noodlot gebeurt. Matty wordt aangereden door een auto en is zwaargewond. Hij raakt in coma door dit vreselijke ongeluk. Wat daarna allemaal wordt gedaan voor Matty gaat je door merg en been. De liefde, het verdriet, de grote zorg en hoop dat Matty nog beter zal worden. Het verhaal raakte mij zo dat ik er buikpijn van kreeg.het-laatste-uit-liefdeIn 1990 wordt Cathy’s broer Matty aangereden door een auto. Hij is zwaargewond en raakt in coma door dit ongeluk. Cathy en haar ouders zijn verantwoordelijk voor de slopende zorg, en willen maar één ding: dat Matty in leven blijft. Maar zijn coma is uitzichtloos.

Na acht jaar nemen ze de aangrijpende beslissing om Matty’s leven te beëindigen met euthanasie. Het valt Cathy zwaar met de dood van Matty is het reine te komen. Toch weet ze de draad van haar leven weer op te pakken, ook dankzij de liefde van haar Nederlandse man. (bol.com)

Ze groeien op in een mooi gezond gezin. Cathy en Matty zijn altijd bij elkaar. Ze delen zelf samen de vrienden. Liefde van broer en zus zijn mooi. Als er iets gebeurd zijn ze er voor elkaar. Op een avond als ze samen met vrienden uit zijn, besluit Cathy om al naar huis te gaan. Matty vindt het nog te vroeg, en blijft nog even. Als Cathy goed en wel thuis is, komen mensen haar halen. Er is een ongeluk gebeurd met haar broer. Cathy besluit om haar ouders niet wakker te maken, en in de auto te springen om meteen naar haar lieve broer te gaan. Als ze bij Matty aankomt, ziet ze meteen dat ze een grote fout heeft gemaakt. Ze dacht dat het niet zo ernstig was met Matty en dat ze hem mee naar huis kon nemen. Ze had toch haar ouders moeten waarschuwen. Matty is zwaargewond en in coma geraakt. De artsen doen er alles aan. De operatie is geslaagd zover, maar nu moet Matty herstellen en weer bijkomen. Vrienden, zus, pap en mam zitten uren bij Matty en stuk voor stuk maken ze zich grote zorgen. De tijd gaat voorbij en Matty’s herstel wordt er niet beter op. En het schuldgevoel van Cathy ook niet. Het leven gaat door, maar met groot verdriet en hoop.het-laatste-uit-liefde1Een grote buiging voor Cathy Rentzenbrink. Dit waargebeurde verhaal is hartverscheurend en ontroerend. Het boek heeft mijn hart gebroken. De liefde, die ze voor haar broer in dit boek beschrijft, laat je niet los. Je hoopt dat er een wending komt en dat het allemaal goed komt. Maar niets is minder waar. Het verhaal wordt alleen nog maar triester. Ik las het verhaal met tranen in mijn ogen. En wilde weten hoe het leven verder verloopt van Cathy. Het verdriet, de hoop van dit gezin en de verzorging van Matty is een grote opgave. Ze probeert het leven weer op te pakken. Na jaren lukt dat en dat dankzij een Nederlandse man. Als je aan dit waargebeurde verhaal begint, wil je Cathy in armen sluiten en niet meer loslaten.

8,9

Het laatste uit liefde – Cathy Rentzenbrink
Kosmos Uitgevers | 236 pagina’s

koopbolcom
Met dank aan uitgeverij Kosmos voor dit aangrijpende recensie-exemplaar.

0 reacties op “Het laatste uit liefde – Cathy Rentzenbzrink”