Het huis in Bellevue Gardens – Rachel Hore | Rachelleest
07/10/2016

Drie jonge mensen die opzoek zijn om het leven weer kracht te geven. En dat onder de vleugels van een lieve vrouw Leonie. Deze vrouw wilt hen zo graag helpen, maar ze vergeet bijna zelf te leven. Ze heeft zelf grote zorgen, maar deze schuift ze aan de kant voor de jongvolwassenen. ‘Het huis in Belleveu Gardens’ zit vol liefde en levenskracht. Een mooi verhaal waar je in het leven stapt van Stef, Rick, Rosa en Leonie. Ieder hun eigen leven en levensverhaal. Ik had mijn favoriet in het huis, en dat was Rosa. Voor mij had deze een levensverhaal wat mij nieuwgierig maakte. En niet te vergeten Leonie, deze vrouw heeft een hart van goud. Een mooie roman waar ik heerlijk bij kon ontspannen, en waarbij ik niet veel hoefde na te denken.het-huis-in-bgAan een plein in Londen staat een lichtelijk verwaarloosd maar charmant huis. Leonie woont er al jaren, sinds ze na een gewelddadig huwelijk een toevluchtsoord nodig had. Om haar dankbaarheid voor haar eigen redding te tonen, opent ze altijd haar deuren voor jonge mensen in nood.

Zo is er Rosa, die wanhopig op zoek is naar haar broer Mikhail. Hij is na de scheiding van hun ouders bij hun Engelse vader gaan wonen, maar lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Ook Stef heeft een thuis gevonden in Bellevue Gardens, nadat ze de gouden kooi ontvluchtte waarin haar vriend haar wilde opsluiten. En dan is er nog Rick, een jonge, verlegen man die zijn kwetsbaarheid voor de wereld probeert te verbergen en een kluizenaarsleven leidt.

Onder Leonies hoede vinden de drie jonge mensen de kracht om het leven weer tegemoet te treden, maar vergeet ze in haar gedrevenheid om hen te helpen zelf niet te leven? (bol.com)

Een huis in Bellevue. Daar woont een sterke vrouw met de naam Leonie. Zij opent haar deuren voor drie jongvolwassenen. Stef is modeontwerper en Rick is striptekenaar. Deze jongeman helpt een jonge vrouw bij een ongeluk en brengt haar naar het ziekenhuis. Rosa heeft haar grote liefde verlaten, en weet niet waar ze naar toe moet. Rick maakt zich zorgen om deze jonge vrouw en neemt haar mee naar Leonie. Deze vrouw heeft een hart van goud en geeft haar een plekje in haar huis. Ze mag daar wonen zolang dat haar problemen niet zijn opgelost. Leonie schildert graag. Ze is altijd lief en vrolijk voor iedereen, maar heeft zelf ook grote zorgen. Het huis is niet meer in goede staat en dat kost veel geld, maar dat heeft ze niet. Dit geheim draagt ze met zich mee. Ze komt er niet omheen om ieder te waarschuwen dat ze allemaal het huis moeten verlaten, en geen onderkomen meer hebben. Maar Leonie laat dit niet gebeuren. Haar huis waar ze zoveel van houdt en de bewoners die haar ook de liefde geven, heeft Leonie heel hard nodig.het-huis-in-bg1Iedere keer stap je over in het leven van een andere personage. Van Stef, nar Rick, naaer Rosa en naar Leonie. Stapje voor stapje kom je van ieder meer te weten. Ik had mijn favoriet en dat was Rosa, maar Leonie is een prachtvrouw. Ik kwam steeds meer te weten over haar leven. Deze vrouw heeft het niet gemakkelijk gehad, en dan moet ze ook nog vechten voor het mooie huis waar ieder zijn leven weer is aan het opbouwen. Ik heb mooie leesuurtje beleefd. Een verhaal over een sterke vrouw die jonge mensen helpt en zelf ook haar leven weer op moet pakken. De hoofdstukken zijn lekker kort en dat leest prettig. Ik wist wel dat alles goed kwam, maar dat gaf mij alleen maar een goed gevoel. Eind goed, feelgood.

7,5

Het huis in Bellevue Gardens – Rachel Hore
Boekerij | 332 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “Het huis in Bellevue Gardens – Rachel Hore”