Grijze magie: Kate Prospero #1 – Jaye Wells | Rachelleest
24/12/2015

Zelf lees ik niet vaak dit soort boeken. Toen ik ‘Grijze magie’ binnenkreeg van uitgeverij Urban Fantasy, zag ik dit als een uitdaging. Deze uitdaging heb ik ook met beide handen aangegrepen. Ik ben blij dat uitgeverij Urban Fantasy mij deze kans heeft gegeven, want ik heb echt genoten van de magie dat in dit verhaal zit. De manier waarop Jaye Wells spanning en gevoelens heeft verwerkt, vond ik prachtig om te lezen. De ene overheerste niet de andere. Het sluit mooi op elkaar aan. Hierdoor vond ik het ook niet langdradig worden en had ik snel het boek uit. ‘Grijze magie’ is zeker niet voorspelbaar.Grijze magieIn ‘Grijze magie’, het eerste deel in de Kate Prospero-serie van Jaye Wells, draait alles om de bikkelharde strijd tussen de magiekartels en de wet.

In een maatschappij waarin magie even verslavend is als drugs, probeert de 28-jarige Kate Prospero makers en verspreiders van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze die wereld maar al te goed: ze groeide op als het nichtje van een van de kartelbazen.

Een nieuwe variant van grijze magie die tot moorden aanzet, betekent voor Kate de carrièrestap waar ze lang op heeft gewacht, maar als haar ex-vriend een van de verdachten blijkt te zijn zal ze haar relatie met hem en met grijze magie opnieuw moeten definiëren. (bol.com)

Kate is tegen het gebruikt en brouwen van drugs. Vroeger is ze opgegroeid als het nichtje van een kartelbaas. Ze is hieruit weggegaan met een reden. Nu is ze werkzaam als wijkagent en probeert de makers en verspreiders van illegale magie achter de tralies te krijgen. Wanneer ze op een dag aan het werk is, komt ze erachter dat er een nieuw gevaarlijk middel op de markt is, namelijk Grijze wolf. Deze magie zet de personen tot moord aan. Ze veranderen in wildebeesten. Door dit middel mag Kate een carrièrestap maken. Lukt het Kate om de dader op te sporen?

Jaye Wells bouwt de spanning goed op omtrent het product de Grijze wolf. Wie zit achter de ontwikkeling van dit product? Hoe gaan ze deze dader opsporen? Is er een tegenmiddel? Hier draait ‘Grijze magie’ vooral om. De politiewereld zorgde ervoor dat naar mijn mening het verhaal nog spannender werd. Als sommige politieacties er niet in hadden gezeten, dan was het voor mij denk ik niet zo’n spannend verhaal geweest. Zelf lees ik niet vaak boeken waarin een politiewereld voorkomt en ik kan wel zeggen dat ik dit voor herhaling vatbaar vind.Grijze magie1De personages in dit boek zijn vooral dapper, sterk en sommige zelfs geniepig. Kate’s ex-vriend Volos vind ik echt een geniepig personage. Ik wist niet wat zijn bedoelingen waren. Het ene moment dacht ik dat hij goede bedoelingen had en het andere moment dacht ik weer het tegenovergestelde. Je leest uit de ogen van Kate. Van de liefde en bescherming van haar broertje Danny werd mijn hart warm van. Je merkt haar worsteling met Danny over het gebruik van magie. Het was echt mooi om te lezen hoe ze zich inzetten om de dader op te pakken. Wanneer ik dacht te weten hoe dit boek ging eindigen, kwam er een wending in het verhaal waardoor ik weer een ander scenario in mijn hoofd moest bedenken. Daarnaast vond ik het ook heel bijzonder hoe Jaye Wells het verleden van Kate aan de kaart bracht. Telkens kwam er weer iets nieuws boven tafel en werd dit Kate voorgeschoteld in het heden.

Het boek eindigt met een gebeurtenis waarbij mijn nieuwsgierigheid groot is naar het volgende deel. Jaye Wells heeft vele deuren opengezet waardoor ik niet weet waar het volgende deel ‘Blauwe maan’ naartoe gaat. ‘Blauw maan’ verschijnt in januari 2016.

8,8

Grijze magie: Kate Prospero #1 – Jaye Wells
Uitgeverij Urban Fantasy | 400 pagina’s

koopbolcom

1 reactie op “Grijze magie: Kate Prospero #1 – Jaye Wells”


    december 24, 2015

    Goeie recensie! Lijkt me niet echt een boek voor mij alleen…