Grens – Wim Geysen | Rachelleest
30/11/2016

De omschrijving van het boek ‘Grens’ sprak mij heel erg aan doordat het mij een beeld gaf waar het boek overging, maar het nog vele kanten op kon gaan. Het boek wordt omschreven als een aangrijpend verhaal, maar dat is het zeker. Wat Sofie heeft meegemaakt vond ik heel aangrijpend en heel emotioneel. Wim Geysen heeft mij echt met dit boek geraakt.grensSofie staat bij de kruidenier. Ze wil net haar bestelling doorgeven als ze plots de man achter zich herkent. In paniek rent ze de winkel uit. De nietsvermoedende man achter haar schrikt van haar reactie. Tot het ook bij hem begint te dagen …

Met deze ontmoeting begint Grens, een aangrijpend verhaal over een verloren vriendschap, liefde, waarden en onuitgesproken geheimen, seksualiteit en de schaduwkant ervan. Grens neemt de lezer mee in de wereld van Sofie, die misbruikt werd toen ze negen was. Tegelijk maak je ook kennis met Ruben, de pleger. Die beseft – nu hij zelf een dochter heeft – wat hij op zijn zeventiende aanrichtte. Net zoals Sofie is ook hij getekend voor het leven. (bol.com)

Sofie gaat haar zoontje van school halen en bedenkt zich dat ze nog naar de kruidenier moet. Bij de kruidenier komt een man naar binnen. Wanneer ze deze man ziet, raakt ze in paniek en vlucht ze de kruidenier uit. Wat heeft ertussen hen gespeeld? Waarom raakt Sofie zo in paniek?grens1Het boek begint met het personage Sofie. Sofie is in het begin van het boek zesendertig jaar. In dit hoofdstuk maakt komt zij in de kruidenier Ruben tegen. Vanaf dat moment raakt zij in paniek en wordt het verhaal verteld waarom zij in paniek raakt. Je gaat terug in de tijd. Je leest het boek ‘Grens’ uit de ogen van de twee personages Sofie en Ruben. Je gaat terug naar toen ze klein waren en per hoofdstuk lees je een wat er gebeurt op een bepaalde leeftijd. Met en met kom je te weten wat er precies gebeurd is tussen de twee personages. Toen ik er eenmaal achter kwam wat de aanleiding was van de reactie van Sofie, had ik het boek bijna van woede in de hoek gesmeten. Ik was echt ontzettend kwaad. Maar de boodschap die Wim Geysen met dit boek wilt overbrengen is ontzettend sterk. Dit verhaal wordt tevens vertoond als een toneelstuk. De boodschap zal hierdoor nog meer doordringen. Het verhaal is kort maar krachtig met een duidelijke boodschap. Zeker een aanrader om een keer gelezen te hebben en vooral om de boodschap goed bij je te laten doordringen.

7,2

Grens – Wim Geysen
Van Halewyck | 144 pagina’s

koopbolcomMet dank aan uitgeverij Van Halewyck voor dit aangrijpende recensie-exemplaar.

Geplaatst in: Roman
Tags: , ,

0 reacties op “Grens – Wim Geysen”