Gekortwiekt – Deborah Elisabeth | Rachelleest
07/12/2016

‘Gekortwiekt’ is een novelle waar mijn aandacht werd getrokken door de titel. In eerste instantie kon ik de link niet leggen, maar naarmate het einde naderde viel bij mij de klik. De titel past perfect bij het verhaal.gekortwiekt

“Haar alleen maar zien zorgt ervoor dat het grote gat in mijn borstkas een heel klein stukje dicht lijkt te trekken. Kan zij me helpen? Kan ze een brug bouwen, zodat ik het gat weer over kan steken?”

Ze zijn nieuw op school: Ava en Ab. Bloedmooi, ongrijpbaar en mysterieus. Brian en zijn klasgenoten Jason en Renkse weten niet wat ze van de nieuwkomers moeten denken. Er is iets vreemds met hen beiden aan de hand. Ze zijn een stel, maar Ab heeft er geen problemen mee om andere meisjes op school te verleiden, zelfs Brians ex-vriendin Tara niet.

Brian voelt nog steeds veel voor Tara, maar wordt ook door Ava’s kwetsbaarheid en geheimzinnigheid aangetrokken.

Wat Brian niet weet is dat Ava en Ab een geheim verbergen dat nooit bekend mag worden … een geheim dat de gewone wereld overstijgt. (bol.com)

In het begin wordt meteen duidelijk dat er iets goed mis is. Niet alleen bij Ava, maar bij alle personages in het boek. Debora Elisabeth heeft het verhaal uitgewerkt in verschillende personages. De personages wisselen per hoofdstuk waardoor het verhaal heel gedetailleerd uitgewerkt is en naar mijn mening volledig. Terwijl de novelle maar 86 pagina’s bevat.

Daarnaast zijn door het gehele verhaal de gevoelens te voelen. Zowel positieve als negatieve gevoelens. Angst, liefde, vriendschap en woede. De relatie tussen Ab en Ava zorgde bij mij voor een knoop in de maag. De angst en onderdanigheid bij Ava greep mij naar het hart. Ik wilde dat de relatie stopte waardoor ik de novelle niet kon wegleggen. Ik heb het in één ruk uitgelezen.

Door het gehele verhaal heen blijft het mysterieus en bleven er vragen door mijn hoofd heen spoken. Mijn mond viel open bij de ontknoping. Ik had dit totaal niet zien aankomen. Zeer verrassend. Aan het einde van het verhaal vond ik het jammer dat ik niet meer door kon lezen. Ik had graag nog wat bladzijdes willen lezen. Het proeft zeker naar meer.

8,7

Gekortwiekt – Debora Elisabeth
86 pagina’s | Nokomis

koopbolcomMet dank aan Debora Elisabeth voor dit mysterieuze recensie-exemplaar.

0 reacties op “Gekortwiekt – Deborah Elisabeth”