De Wereld achter het Water: The Island-trilogie #2 – Jen Minkman | Rachelleest
25/10/2016

Het eerste deel van The Island-trilogie is bij mij goed in de smaak gevallen. Ik kon niet wachten op een vervolg en duimde dat deze snel uit zou komen. Gelukkig heeft Jen Minkman mij niet al te lang laten wachten. Toen ik de mail kreeg of ik het vervolg wilde recenseren, stond ik te springen. Ik wilde voor de 100 procent weten hoe het verderging met het avontuur van Walt en Leia.de-wereld-achter-het-waterIn dit spannende vervolg op ‘Het Boek van Voorheen’ van Jen Minkman, zijn Leia en Walt op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Bodmin en Dartmoor in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie van weleer die vergiffenis en geweldloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een vredelievende, ideale samenleving zoals in Dartmoor zijn tekortkomingen heeft. Na een verboden reis naar Exeter, de oude stad van hun voorvaderen, ontdekken de twee Eilanders meer over de nieuwe wereld dan ze lief is.

Wat als de prijs die je moet betalen voor vrede op aarde te hoog is? (bol.com)

Leia en Walt zijn op de Onderzoeker gestapt en varen naar de Wereld achter het Water. Cornwall ziet er in eerste instantie uit als een prettig leefbaar land, maar naarmate hun verblijf blijkt niet niet zo te zijn. Tony verteld hun verhalen over het land en hoe daar geleefd wordt. De inwoners van Bodmin en Dartmoor leven in vrede met elkaar en tonen totaal geen vorm van agressie. Leia en Walt maken een verboden reis naar Exeter waardoor hun ogen worden geopend wat gevolgen heeft. Hoe pakken deze gevolgen uit?

In het eerste deel wisselde de personages tussen Walt en Leia waardoor je een duidelijk beeld kon krijgen van hoe het eiland in elkaar stak. Ook kreeg je een beeld van hoe beide kanten van het eiland geleefd werd en waar zij in geloofden. Deze keer werd er weer gewisseld in personages. Leia gaat naar het vaste land om te kijken hoe daar geleefd wordt en Alisa blijft op het eiland.
Aan het einde van ‘Het boek van voorheen’ leek of het allemaal goedkwam op het eiland. Maar niets is minder waar. Op het eiland zijn nog problemen op te lossen. Ook wanneer Leia en Walt aan land komt, lijkt het eerste instantie een vredig gebied. Maar ook hier komt narigheid om de hoek kijken.

Jen Minkman maakt het in dit boek weer spannend. De bladzijdes vlogen voor mij weer voorbij. De situaties, gewoontes en het geloof aan beide kanten van het eiland vond ik al uniek, maar Jen Minkman weet weer een unieke wereld te creëren. Dit vind ik echt knap. Voor mij klopte het verhaal en liepen de gebeurtenissen goed in elkaar over. Naarmate het einde naderde werd mijn nieuwsgierigheid groter. Ik was zeer benieuwd naar hoe het leven van de personages zou gaan eindigen. De ontknoping van het einde paste goed bij het verhaal en maakte mij weer nieuwsgierig naar een vervolg. Dit is momenteel nog even afwachten. Ik hoop dat Jen Minkman een vervolg schrijft en dat ik niet lang hoef te wachten.

8,8

De Wereld achter het Water: The Island-trilogie #2 – Jen Minkman
Storm Publishers | 236 pagina’s

0 reacties op “De Wereld achter het Water: The Island-trilogie #2 – Jen Minkman”