De koperen vuist: Het Magisterium #2 – Holly Black & Cassandra Clare | Rachelleest
06/11/2016

Het eerste deel ‘De ijzerproef’ had mijn aandacht naar de serie getrokken. Ik kon ook niet wachten om door te lezen in deze serie. Gelukkig bood uitgeverij Moon mij de mogelijkheid om deel twee te lezen. Ik ben hartstikke blij hiermee, aangezien ik erg genoten heb van de avonturen van Call en zijn vrienden. Cassandra Clare en Holly Black hebben er weer een spannend boek van gemaakt.de-koperen-vuistCall’s zomervakantie lijkt niet op die van andere kinderen. Zijn beste vriend is een wolf, Brutus genaamd, van wie zijn vader vermoedt dat hij kwade bedoelingen heeft. Wanneer Call ontdekt dat zijn vader hen probeert te vernietigen, vlucht hij naar het Magisterium: de school waar kinderen worden opgeleid tot machtige tovenaars. Maar daar is het leven niet gemakkelijker als blijkt dat De Alkahest – een koperen handschoen die tovenaars van hun magie scheidt – is gestolen. In hun zoektocht naar de dader, trekken Call en zijn vrienden Aaron en Tamara de aandacht van gevaarlijke vijanden, en komen ze steeds dichter bij de waarheid. (bol.com)

Call loopt met een groot geheim rond. Hij heeft de ziel van Constantine Madden. Constatine Madden is de Vijand van de Dood en is een groot gevaar. In de zomervakantie doet Call een ontdekking. Zijn vader heeft namelijk plannen om hem te vernietigen. Call slaat samen met zijn wolf Brutus op de vlucht. Op een gegeven moment blijkt dat de Alkahest verdwenen te zijn. Deze koperen handschoen kan de tovenaars van hun magie scheiden. Waar is deze Alkahest heen? Call en zijn vrienden gaan op zoektocht. Lukt het hen om de Alkahest terug te halen?de-koperen-vuist1Zoals het eerste deel is deze serie leuk voor de lezers vanaf 12 jaar. In die tijd had ik het boek zeer spannend gevonden. Dat neemt niet weg dat ik nu ook niet het boek spannend vond. Tussen het eerste en het tweede deel zat voor mij een tijdje tussen. Ik had niet het idee dat ik moeilijk in het verhaal kwam. Naar mijn mening hebben Cassandra Clare en Holly Black voldoende toelichtingen en aanwijzingen gegeven waardoor ik weer precies wist wie welke rol heeft gespeeld en wat zich in het eerdere deel heeft afgespeeld. Wel vond ik sommige dingen een beetje voorspelbaar, zoals de achterliggende gedachte van zijn vader. Maar toch was het voor mij moeilijk om de vinger erop te leggen wie nu wel goede bedoelingen met Call en zijn vrienden heeft en wie niet. Ook hebben Cassandra Clare en Holly Black weer unieke kenmerken aan de wereld van het Magisterium toegevoegd waardoor mijn interesse in het boek toenam.

Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg van dit boek. Deel drie mag van mij snel uitkomen, want ik ben zeer benieuwd naar wat Cassandra Clare en Holly Black nu weer toevoegen aan deze wereld.

8,2

De koperen vuist: Het Magisterium #2 – Holly Black & Cassandra Clare
Uitgeverij Moon | 296 pagina’s

koopbolcomMet dank aan uitgeverij Moon voor dit recensie-exemplaar.

0 reacties op “De koperen vuist: Het Magisterium #2 – Holly Black & Cassandra Clare”