Crescendo: Hush, Hush #2 – Becca Fitzpatrick | Rachelleest
11/02/2016

Al bij ‘Hush, Hush’ kwamen de personages mij heel bekend voor. Maar ik kon niet plaatsen bij welk boek het hoorde. Toen ik las dat deze serie opnieuw uitgebracht was en dat deze serie eerst Drift heette, viel bij mij de klik. Zelf heb ik een aantal jaar geleden alleen ‘Dwalen’ gelezen. ‘Dwalen’ is dus nu ‘Crescendo’. Ook al had ik dit boek al gelezen, heb ik toch opnieuw gelezen. Ik wilde toch een recensie schrijven over dit deel, aangezien mijn mening waarschijnlijk is veranderd.CrescendoNora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld? (bol.com)

Nora en Patch hebben een relatie. Daarnaast is Patch ook de beschermengel van Nora. Dit is tegen de regels. Ze worden in de gaten gehouden door de aardsengelen. De vriendin van Nora’s moeder komt samen met haar zoon Scott weer in Coldwater wonen. Scott is geen lieverdje en is ook niet honderd procent te vertrouwen. De relatie tussen Nora en Patch gaat niet vlekkeloos, maar Nora, ondanks de waarschuwingen van Patch, gaat toch om met Scott. Daarnaast vermoedt Nora dat Patch haar vader heeft vermoord. Heeft Patch echt haar vader vermoord? Of is het toch iemand anders?Crescendo1‘Crescendo’ is naar mijn mening net zo spannend als ‘Hush, Hush’. Ook in dit deel loopt Nora groot gevaar. Wat mij opviel was dat er veel overeenkomsten waren tussen zowel deel één als deel twee. Naar mijn idee lag de relatie van de daders in beiden delen hetzelfde. Deze keer had ik in no-time geraden wie de dader was. Dit deel vond ik wel voorspelbaar. Maar dat nam niet de spanning weg.
In de samenvatting van ‘Crescendo’ staat de vraag of Patch Nora’s vader heeft vermoord. Het heeft voor mij heel lang geduurd voordat er iets gebeurde waar dit boek eigenlijk omdraait. Hierdoor wist ik soms niet waar het verhaal naar toeging.
Ook in dit deel was Nora heel naïef. Ik heb mij in dit deel veel meer gestoord aan haar karakter dan in het eerste deel. Ze laat zich heel snel met mensen in terwijl ze weet dat bijvoorbeeld Scott niet honderd procent te vertrouwen is. Ze wordt regelmatig nerd genoemd, maar in sommige situaties komt zij niet bij mij zo over. Patch blijft voor mij een mysterie. Is hij nu slecht? Of staat hij aan de goede kant? Ik weet het nog steeds niet. Dat vind ik wel goed aan de boeken van Becca Fitzpatrick.

Naast dat deze twee delen hoop ik dat deel drie ‘Stilte’ minder overeenkomsten heeft en een andere slag inslaat. Maar het einde van ‘Crescendo’ maakt mijn nieuwsgierigheid naar het volgende deel groot. Daarnaast voorspelt dit einde heel veel goeds. Nora zal in het boek ‘Stilte’ nog meer spannende dingen beleven.

8,6

Crescendo: Hush, Hush #2 – Becca Fitzpatrick
Moon Uitgeverij | 373 pagina’s

koopbolcom

0 reacties op “Crescendo: Hush, Hush #2 – Becca Fitzpatrick”