Blauwe Maandag: Frieda Klein #1 – Nicci French | Rachelleest
05/09/2016

Iedere keer nam ik mij voor om aan deze serie te beginnen. Een aantal van hun boeken waren al verschenen. Toen ik om mij heen hoorde wat voor een goede serie dit was, kon ik het niet laten om ook te beginnen aan deze serie. Het eerste deel “Blauwe Maandag” heef mij zeker niet totaal niet teleurgesteld. In het boek is goed spannend en heeft een zinderende ontknoping. Na het uitlezen van het eerste deel heb ik het tweede deel meteen op mijn e-reader gezet. Dit boek zal ik snel gaan lezen, want Frieda Klein heeft me nieuwgierig gemaakt hoe het verhaal ‘Dinsdag is voorbij’ verder zal gaan.Blauwe maandagFrieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Friedas kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd? (bol.com)

Frieda Klein heeft een georganiseerd leven. Haar leven draait alleen om andere mensen te helpen. Ze heeft genoeg patiënten en leeft helemaal met hen mee. Ze is midden in de dertig en heeft haar eigen praktijk. Ze heeft een nieuwe relatie en wandelt graag midden in de nacht door London heen om over alles na te denken. Als er dan op een dag een nieuwe patiënt haar kamer betreedt en zijn verhaal vertelt over zijn fantasiezoon met rode haren, kan Frieda het niet laten om dit te gaan onderzoeken. Frieda kan het niet loslaten, aangezien er precies zo’n jongetje spoorloos is. Hoofdinspecteur Karlsson neemt Frieda’s verhaal niet serieus. Totdat blijkt dat er een link is. Ze beginnen samen aan hun onderzoek naar het jongetje.

Een veelbelovend eerste deel. De spanning loopt lekker op. Hoe meer dat je Frieda Klein leert kennen, hoe meer je het verhaal gaat waarderen. Het verhaal is boeiend, met opbouwende spanning. Daarnaast is het einde ook veel belovend voor het volgende deel. Dit is een goede serie. Zeker een serie voor tussendoor wanneer je even iets anders wilt. Als je graag thrillers leest en je een boek met spanning zoekt, probeer dit boek dan zeker. Ik zal zeker snel weer in het leven van Frieda Klein stappen. Ik wil heel graag weten hoe het verdergaat in ‘Dinsdag is voorbij’.

7,0

Blauwe Maandag: Frieda Klein #1 – Nicci French
Ambo Anthos | 369 pagina’

koopbolcom

 

1 reactie op “Blauwe Maandag: Frieda Klein #1 – Nicci French”


    september 5, 2016

    Dit is echt een leuke serie, omdat je alles zo met de personage meemaakt en echt om ze gaat geven. De laatste (zaterdag) vond ik iets tegenvallen, maar met zoveel boeken in een serie kan er ook niet altijd heel veel gebeuren in het verhaal.