24 dagen – Guillaume Musso | Rachelleest
21/08/2016

Ieder jaar neem ik de boeken van de schrijver Guillaume Musso mee op vakantie. De eerste twee boeken ‘Bericht uit Parijs’ en ‘Vlucht uit New York ‘las ik heerlijk op bedje bij het zwembad. Dit jaar zit dit er niet in, aangezien mijn nieuwgierigheid veel te groot was naar ‘24 dagen’. Ik kon het niet langer uithouden om in dit boek te lezen. Dit verhaal is niet te vergelijken met zijn andere boeken. Het boek is heel anders, maar zijn prettige schrijfstijl maakt het verhaal weer compleet. Mijn woorden waren toen ik het boek dicht sloeg: ‘En daarom ben ik een boekenworm’. Ik heb heerlijk van ’24 dagen’ kunnen genieten.24 dagenLisa en Arthur zien elkaar maar een keer per jaar. Hij is altijd naar haar op zoek. Zij kan niet anders dan op hem wachten…

Lisa Ames werkt in een bar in New York, hopend op haar doorbraak als actrice. Op een avond ontmoet ze Arthur Costello, een jonge arts. De twee voelen zich direct met elkaar verbonden. Maar Arthur is niet als andere mannen. Hij biecht al snel aan Lisa op dat hij nooit van haar zal kunnen houden. Door een bizarre speling van het lot, die alles te maken heeft met een oude vuurtoren, lijkt er een vloek op hem te rusten: ‘Wat er met mij gebeurt is onvoorstelbaar, maar waar…’ Tegen beter weten in besluiten ze om samen de strijd aan te gaan met de meest genadeloze vijand die er bestaat: de tijd. (bol.com)

Arthur erft van zijn vader de vuurtoren die al jaren een familiebezit is. Maar op deze vuurtoren zit een vloek. Zijn vader waarschuwt hem om niet de deur in de kelder te openen. Arthurs nieuwgierigheid neemt toe en opent toch de deur. Dit had hij beter niet kunnen doen. Lisa werkt in een bar in New York, en leert daar Arthur kennen. Deze twee voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken, maar door de vloek zien deze twee elkaar maar één dag per jaar. Lisa kan niets anders doen dan wachten. Deze vloek gaat Arthur 24 keer beleven. Kunnen ze samen een toekomst opbouwen? Of toch niet?24 dagen1Van dit verhaal ga ik niet veel loslaten, aangezien dit verhaal echt een aanrader is om te lezen en het zonde is om te veel te verklappen. Het boek leest als een trein. Het bevat korte hoofdstukken en de pagina’s staan niet van onder tot boven helemaal vol geschreven. Dus je slaat de bladzijdes snel om. In dit verhaal heb ik heel veel vraagtekens gehad waar ik graag een antwoord op had willen hebben. Hierdoor behoudt Guillaume Musso de spanning in het verhaal. De antwoorden bewaart de schrijver tot het laatst. In één woord geweldig. Ik heb genoten van ‘24 Dagen’ en ik vond het einde helemaal geweldig. Nu moet ik weer een jaar wachten, maar ik kan mij weer heerlijk verheugen op zijn nieuwe boek. Voor mij was het een verrassend boek. Ik had niet door hoe het verhaal in elkaar stak. De onthulling van de antwoorden worden aan het einde gegeven waardoor het voor mij echt weer een topper is.

9,2

24 dagen – Guillaume Musso
A.W. Bruna Uitgevers | 296 pagina’s

koopbolcom

1 reactie op “24 dagen – Guillaume Musso”