21 Zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel | Rachelleest
31/08/2014

’21 Zomers en andere verhalen’ lag al een tijdje op mij te wachten om te lezen. Voor even tussendoor had ik weer zin in een verhalenbundel. Zonder dat ik de samenvatting gelezen had, hoopte ik dat dit boek een verhalenbundel was met verhalen in het teken van de zomer. Dit was gelukkig het geval. Chantal van Gastel heeft al haar korte verhalen in een boek samengebonden waar ik heel blij mee ben. Een aantal had ik er al van gelezen, maar van sommige wist ik niet dat ze er waren. Ook staat er achter in het boek een kleine preview van haar nieuwe boek. Ik was hier heel nieuwsgierig naar, maar toch wilde ik dit als verrassing houden en heb ik dit niet gelezen.21 zomers en andere verhalenIk blijf nog even zitten, de zon schijnt hier heerlijk en ik kan mijn ogen niet van de horizon afhouden. Het wordt drukker en dan weer rustiger. De boot meert aan en vaart weer weg. Ik heb geen haast om te vertrekken. Alles wat me thuis zo dwarszit, glijdt langzaam van me af. Weet je wat? Ik denk er gewoon helemaal niet meer aan. Weg zijn mijn problemen. Ik ben nu hier en ik ga van elke seconde genieten. Aan het eind van de zomer zal ik herboren zijn.

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel. (bol.com)

Alle verhalen hebben hun eigen uniekheid. Er is niet een verhaal die lijkt op een ander verhaal uit deze bundel. Doordat het al bestaande verhalen waren, kon ik de groei in het schrijven van Chantal van Gastel goed lezen. Het zijn vijf korte verhalen waarvan ik zeker heb genoten. Net als ‘Summer Lovin’ is dit boek ideaal voor mee op vakantie of om te lezen in je achtertuin. ’21 Zomers en andere verhalen’ zorgt voor afwisseling tussen de boeken in. Dit boek is zeker een aanrader voor tussendoor en als je van kortere verhalen houdt, maar ook als je alvast een preview wil lezen van haar nieuwe boek.

8,8

21 Zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel
The House of Books | 192 pagina’s

koopbolcom

1 reactie op “21 Zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel”


    augustus 31, 2014

    Stiekem ben ik vooral nieuwsgierig naar de preview!